ZETApress

hírportál

Elkészült a kórházlista

A minisztérium nyilvánosságra hozta a bezárásra ítélt kórházak listáját. A fővárosban a Bakáts téri Schöpf-Merei Ágost Kórház szűnik meg Pesten, valamint a lipótmezei OPNI és a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet Budán. A többi emlegetett kórház megmarad, de orvosai költözni fognak.

A drasztikus ágyszám-csökkentések miatt másfélezer orvos és négyezer szakdolgozó veszíti el állását. A szakmában maradók munkaterhei bizonyára növekedni fognak. Mivel nem lesz mostantól létszámhiány az egészségügyben, mindenkitől jóval többet követelnek majd. Eddig a fehér köpenyesek világa biztos munkahelynek számított, most viszont sokan válhatnak munkanélkülivé közülük.

Március végéig érvényes a közalkalmazottak, közöttük az egészségügyiek félárú utazási kedvezménye hajóra és vonatra. Úgy néz ki, hogy áprilistól ez is megszűnik. Helyette évi 12 utazásra jogosító lapot kapnak, mely a vízi út és vasút mellett közútra is érvényes lesz, azaz a Volán autóbuszjáratain is fel lehet őket használni. Májusra a vonatjegyek ára is eléri a buszjegyekét.

Szóljon hozzá!