ZETApress

hírportál

Biztonságos szoláriumozás

Az Európai Uniós szabályok szerint itthon is radikálisan csökkenteni kell a szolárium csövek UV-fény kibocsátását. Ezt a számot az Unió 0,3 W/m2-ben maximálja. Magyarországon már a piacra kerültek a Superbronz EU 0,3 ?intelligens csövek?, melyek a szoláriumozást biztonságos keretek közé szorítják.

Számos országban átálltak már a mérsékelt UV-sugárzást kibocsájtó intelligens csövek, berendezések használatára, és az ottani tapasztalatok szerint a rendszer működik, a pigmentáció lezajlik, a bőr szépen lebarnul. Az európai szinten törvényesen elfogadott csövek használatával a szolárium ipar működése hosszú távon sokkal biztonságosabbá válik, sokkal kevésbé lesz támadható a szoláriumozást ellenző bőrgyógyászok és egyéb csoportok által.

Változások az intelligens csövek bevezetésével

Az európai szabályozás szerinti csövekkel a barnulás biztonságos, nem fordulhat elő bőrpír még érzékeny bőrű vendégek esetében sem. A mélybarnító hatásnak köszönhetően hosszabb barnulási időre (15-20 perc), ám tartósabb színre számíthatnak a barnulni vágyók. Az új szoláriumozási kultúra megismerésében lehet segítségünkre weboldaluk, ahol többek között szakértők válaszolnak felmerülő kérdéseinkre, illetve mindenki egyénileg kiszámíthatja saját ?szolirendjét? is.

Szóljon hozzá!