ZETApress

hírportál

A CA-IB ZRt. nyerte a tendert

Ma a MÁV ZRt. eredményt hirdetett a MÁV Cargo Zrt. privatizációja során közreműködő tanácsadó kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárásban. Az Igazgatóság érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az eljárást, melynek nyertese az összességében legkedvezőbb ajánlatot benyújtó CA-IB Tőkepiaci Tanácsadó Zrt. által vezetett Pro Cargo Konzorcium.

A december 7-én hirdetménnyel indított gyorsított, tárgyalásos közbeszerzési eljárásban a tárgyalások után az eredeti hat pályázó közül a szűkített listára került alábbi három pályázó adott be végleges ajánlatot: a CA-IB Tőkepiaci Tanácsadó Zrt. által vezetett Pro Cargo Konzorcium; a Credit Suisse Securities (Europe) Ltd. És az Ernst and Young Tanácsadó Kft. által vezetett konzorcium.

Az érvényes ajánlatokat nyolctagú, külső és vállalati szakértőkből álló Értékelő Bizottság véleményezte, a kiírásban előre meghatározott szakmai és pénzügyi szempontok alapján. A MÁV Cargo Zrt. privatizációját előkészítő következő lépés a Társaság vagyonértékelőjének kiválasztása lesz. Az erre vonatkozó közbeszerzési eljárás részvételi szakasza február 21-én zárul. A MÁV ZRt. szándéka szerint ez év végéig a MÁV Cargo Zrt. értékesítése befejeződik, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Szóljon hozzá!