ZETApress

hírportál

Alapkőletétel a Fehérakác utcában

Kedd délelőtt Ferencvárosban új logisztikai bázis alapkőletételére került sor Garamhegyi Ábel, a GKM államtitkára és Gegesy Ferenc, a IX. kerület polgármestere jelenlétében. A Deutsche Post World Net (DPWN) ? mely a világ vezető logisztikai vállalata négy üzletágban: expressz, közúti szállítmányozás, légi és tengeri teherszállítási, valamint logisztikai megoldásokban nyújt kiemelkedő szolgáltatásokat ? tovább terjeszkedik.

Mindezt 120 ezer célállomáson, 220 országban, vagy területen. A nemzetközi szállítmányozási vállalat 500 ezer alkalmazottat foglalkoztat, s ezzel a világ egyik legnagyobb munkaadója. Összesen 6500 irodával rendelkezik, flottáját 420 repülőgép és 76 ezer jármű alkotja. 2005-ben bevétele elérte a 45 milliárd eurót.

A DHL a DPWN divíziójaként 1984-ben jelent meg Magyarországon és az elmúlt 23 év alatt a hazai légi expressz piac vezető szolgáltatójává vált. A dinamikusan növekvő DPWN vállalatcsoport Magyarországon 1500 dolgozót foglalkoztat. Hosszú távú törekvéseiben két alapvető célt hangsúlyoz, úgymint a hazai infrastruktúra fejlesztését, valamint a humán erőforrás folyamatos képzésének biztosítását. Mindezen törekvések és fejlesztések indokolták a DHL új logisztikai bázisának létrehozását, amely ez év második felében készül el.

A folyamatos fejlesztések a szállítmányozási ágazatban kiemelkedő fontossággal bírnak, hiszen, ahogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is hangsúlyozta korábban, a logisztika a magyar gazdaság fejlődésének egyik alappillére.

Dinamikus növekedés, épülő DHL logisztikai központ

A DHL egy márkanév, amit ismer a világ. A DHL egyesíti a DHL Express-t, a légi expressz szolgáltatások európai és világpiaci vezetőjét; a DHL Global Forwarding-ot, a légi és tengeri áruszállítás és az európai közúti szállítmányozás piacvezetőjét, valamint a DHL Exel Supply Chain-t, a szerződéses logisztikai és ellátási lánc menedzsment piacvezetőjét. Egyesítésükkel a világ legnagyobb önálló logisztikai vállalata jött létre azzal a céllal, hogy ügyfeleinek a lehető legátfogóbb szolgáltatási palettát nyújthassa egyetlen partneren keresztül.

A DHL Express Magyarország Kft. kivételes üzleti eredményeket ért el az elmúlt évben. Előzetes adataik szerint tavaly közel 25 százalékkal növelték bevételüket, ügyfeleik száma pedig meghaladja a 15 ezret.

A növekvő légi expressz piacon vezető szerepüket nem csupán megtartottuk, hanem tovább erősítettük. Vállalatunk intenzív, rohamos fejlődését szolgálja az új logisztikai központ ? mondta Martin Studer, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A beruházás értéke közel négy és félmilliárd forint, a modern komplexum háromhektárnyi területen fekszik majd. A logisztikai részleg raktár épülete hétezer négyzetméter, ahol a legmodernebb IT rendszer, valamint automata küldeményszortírozó berendezés segíti a professzionális, gyors, korszerű beszállítást. A raktár épülethez további 1400 négyzetméter iroda kapcsolódik.

A központi iroda (Head Office) 4200 négyzetméter nagyságú. A korábbinál jelentősen tágasabb irodák, konferenciatermek kerülnek e területen kialakításra. A meglévő teljes bútorzatot modern, kényelmes berendezés váltja fel, lehetővé téve a komfortos munkavégzést. A Head Office épületében prezentációs és számítástechnikai eszközök is segítik munkatársaink tevékenységét. Új Call Centerük az ügyfélkezelést támogatja, ugyanis munkatársaik hamarosan a nap 24 órájában várják ügyfeleink hívásait.

A környezet védelme és fejlesztése kiemelt szempont volt a beruházás során. A helyszínen korábban a József Attila lakótelep házgyára működött. A hosszú évek során hatalmas mennyiségű betontörmelék, építési hulladék halmozódott fel, valamint elvadult növényzet lepte el a környéket. Az építkezéssel azonban mindez felszámolásra kerül. A DHL finanszírozza a terület parkosítását, a környező úthálózat kiépítését és fejlesztését, valamint a járdák, gyalogos átkelőhelyek kialakítását.

Számos új munkahely létesül

A DHL piacvezető logisztikai szolgáltató, egyben munkahely teremtő, s munkaerőképző vállalat. A cég kiemelt hangsúlyt helyez a gyakornoki programokra. Szoros együttműködésre törekszünk azon egyetemekkel, főiskolákkal, amelyekben logisztikai, közgazdasági képzés folyik. A hallgatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy cégünknél töltsék nyári gyakorlatukat, tapasztalatot gyűjtsenek, emellett szakdolgozatuk elkészítéséhez is segítő kezet nyújtunk. Amennyiben valamely hallgatójuk kiemelkedő teljesítményt produkál a nálunk eltöltött idő folyamán, úgy cégünk lehetőséget biztosít arra, hogy a megszerzett tudást a jövőben a DHL munkatársaként kamatoztassa.

Folyamatosan keressük leendő munkatársainkat, jellemzően magasan képzett (egyetemi, főiskolai diplomával rendelkező) munkaerő után kutatunk. Az elmúlt évben 10 százalékkal növekedett cégünknél a foglalkoztatottak száma. Jelenleg a DHL Magyarországon 1500 fő számára biztosít munkahelyet, stabil megélhetést.

Cégfilozófiánk szerves részét alkotja a meglévő munkaerő folyamatos képzése. A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) programjának keretén belül kihelyezett, felsőfokú logisztikai képzésben vesznek részt a DHL értékesítői. Mindez kivételesen magas színvonalú szakmai hátteret, valamint folyamatos fejlődési lehetőséget nyújt munkatársaink számára. Emellett különösen nagy hangsúlyt fektetünk az idegen nyelvi, valamint számítógépes ismeretek alapos elsajátítására is.

Románia és Bulgária határok nélkül!

A DHL a magyar légi expressz piac vezető szolgáltatója az Európai Unió idei bővítésére is azonnal reagált. A változásokból származó előnyöket a logisztika üzletágában elsőként biztosítja ügyfelei számára. Románia és Bulgária EU tagságával egyidejűleg jelentősen csökkentették a két országba irányuló légi expressz küldemények árát, így partnereik lényegesen gyorsabban és kedvezőbb feltételekkel érhetik el az újonnan csatlakozó országokat.

Ezzel egyidejűleg ? hálózati fejlesztéseik eredményeként ? Románia már közúton is elérhető Europlus szolgáltatásuk segítségével. Ügyfeleik számára így költség-hatékony lehetőséget biztosítanak egy, illetve több csomagból álló, vagy raklapos küldemények háztól-házig történő szállítására. A DHL a magyar légi expressz piac vezető szolgáltatójaként valóban közelebb hozza Romániát és Bulgáriát, így segíti és erősíti ügyfelei kereskedelmi kapcsolatait.

Martin Studer ügyvezető igazgató 1960-ban született a svájci Bern városában. Tanulmányait a Freiburgi Gazdaságtudományi Egyetemen fejezte be 1986-ban. A svájci hadseregben jelenleg is alezredesi rangot tölt be. 2001 óta dolgozik a DHL vállalatcsoporton belül. Elsőként a DHL Freight IT (számítástechnikai) vezetőjeként dolgozott, majd a Deutsche Post World Net Informatikai Szolgáltatásokért felelős vezetője lett. Ezt követően a DHL Express üzletágán belül a közép-európai régió IT alelnökeként folytatta karrierjét. A DHL Express Magyarországhoz tavaly szeptemberben érkezett, mint a vállalat ügyvezető igazgatója. Anyanyelvi szinten beszél németül, franciául, angolul és hollandul, emellett több hónapja tanul magyarul.

Szóljon hozzá!