ZETApress

hírportál

Évértékelő a Red Hat-nél

A Red Hat logjaA Red Hat, a világvezető nyílt forráskódú megoldásokat nyújtó vállalata, a héten bejelentette pénzügyi eredményét a 2010-es fiskális harmadik negyedévre, november 30-i lezárással ? tudatta Lusták Andi ULX.

A negyedév teljes bevétele 194,3 millió USD volt, ami 18%-os növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest. Előfizetésekből származó bevétel a negyedévben 164,4 millió USD volt, ami 21%-os növekedés az előző évhez képest. Az elhatárolt bevételeket is tartalmazó nettó árbevétel az előző évhez képest 23%-kal nőtt, összesen 619 millió USD. Visszavásárolt 52,3 millió USD értékű, 1,9 millió részvényt.

A folyamatos szilárd teljesítés egy hasonlóan erős negyedévhez vezetett a Red Hat-nél. A kétszámjegyű növekedésünket a jelenlegi gazdasági környezetben az impozáns érték központúság és kiváló szolgáltatás képességünk vezette. Az ügyfél-központúságunk egyértelműen differenciált minket a versenyből. Red Hat nemrég első helyezést ért el a Ziff Davis 2009-es ?CIO Insight? tanulmányában a szoftvergyártók körében az informatikai vezetők szerint immár ötödik alkalommal az elmúlt hat évben, a legmagasabb osztályzattal a megbízhatóság és az érték kategóriákban ? mondta Jim Whitehurst a Red Hat elnök-vezérigazgatója.

Folytattuk az új termékek bevezetését, többek között a novemberben kiadott RHEV-el, amely elősegíti pozíciónkat a szervervirtualizációban és felhő-számítástechnika terén. A RHEV egy olyan magas értékű, alacsony költségű, nyílt menedzsment megoldást kínál amely eddig nem volt megtalálható a kétmilliárdos USD virtualizációs piacon ? folytatta az elnök.

A negyedévre kiszámított, az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti működési jövedelem 19,8 millió USD volt, amely tartalmaz egy előzetesen már bejelentett 8,8 millió USD összeget egy bírósági megállapodásra, az előző év azonos negyedévének 21 millió dolláros eredményéhez képest. Miután az alábbi táblázatokban foglaltak szerint korrigáltuk az összegeket a részvény kompenzációval, az amortizációs költségekkel és a bírósági megállapodás összegével, a negyedéves, nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti működési jövedelem 46,1 millió USD volt, amely az év során 20%-os növekedést jelentett. Az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti üzemi árrés 10,2% volt. A nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti üzemi árrés 23,7 % volt, amely 50 pontos növekedést jelent az előző év azonos negyedévhez képest.

Az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint kiszámított nettó jövedelem a negyedévre 16,4 millió USD, a részvények kibocsátási ára pedig 0,08 USD volt, az előző év azonos negyedévének 24,3 millió USD értékű nettó jövedelméhez, valamint a 0,12 USD értékű kibocsátási árához viszonyítva. Az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint kiszámított nettó jövedelem a jelenlegi negyedévben csökkentve lett 0,03 dollárral részvényenként, a bírósági megállapodás miatt.

A negyedévre vonatkozó, nem az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti korrigált adózott jövedelem 33,5 millió USD, a részvények kibocsátási ára pedig 0,17 USD volt, a részvény kompenzációnak, az amortizációs költségeknek és a bírósági megállapodási költségek levonása után a lenti táblázatban részletezett levonása után. Ugyanezek az adatok az előző év azonos negyedévében 36,9 millió USD, illetve részvényenként 0,18 USD voltak.

A működési pénzáramlás összesen 54,1 millió USD volt az előző év azonos negyedévének 59,1 milliójához képest. A negyedév végén, november 30-án az elhatárolt bevételeket is tartalmazó nettó árbevétel 618,7 millió USD volt, amely az előző évhez képest 23 %-os növekedést mutatott. November 30-án a készpénz és készpénz egyenértékesek, valamint beruházások összege 959,1 millió USD volt 52,3 millió értékű vagy 1,9 millió részvény visszavásárlása után. Az élő webcast felvétele linkjükön meghallgatható.

Szóljon hozzá!