ZETApress

hírportál

Alkalmazkodás és javuló költséghatékonyság

Az IDS Scheer piacra dobta új, WEB-alapú üzleti folyamatmenedzsment (BPM) megoldásait a vállalati struktúrák, üzletszabályzatok és szolgáltatásorientált struktúrák területén. Az IDS Scheer, nemzetközi folyamat és IT megoldások piacvezető szállítója, az előző év novemberében bocsátotta ki legújabb frissítését, amely lehetővé teszi, hogy az üzleti felhasználók is élvezzék az új WEB-alapú IT termékek előnyeit.

Az új verzióval különösen azokon a területeken segítjük felhasználóinkat, ahol a modern technológiák alkalmazása a növekedés szempontjából elengedhetetlen, mondta Dr. Wolfram Jost, az IDS Scheer igazgatótanácsának termékstratégiáért és fejlesztésért felelős tagja. Az ARIS Platform innovatív megoldást kínál a SOA, vállalati struktúrák és üzletszabályzatok területén.

Megnövekedett átláthatósággal és egyszerűsített IT struktúrákkal

Az IDS Scheer és partnere, a Corticon egy vadonatúj megoldást kínál az üzleti folyamatok menedzselésére (Business Rules Management) és üzletszabályzatok modellezésére, amely jelenleg kategóriájában első az IT piacon. A szoftver alapját a Corticon üzletszabályzatokat támogató termékei adják, amelyek lehetőséget biztosítanak a felhasználók számára, hogy modellezzék, menedzseljék, mérjék és kivitelezzék üzletszabályzataikat. Az üzleti folyamatok leírják a vállalaton belüli működtetési eljárásokat, az üzletszabályzatok pedig megmagyarázzák a folyamatok mögött meghúzódó döntéseket, és a döntésekhez kapcsolódó hatásköröket.

Az IDS Scheer termékek felhasználói képesek lesznek a folyamataikon belül üzletvezérelt döntéseik modellezésére, mérésére és irányítására, valamint a döntési hierarchiák összefüggéseinek ellenőrzésére. Így a felhasználók folyamaton belüli feladatként modellezhetik döntéseiket, melyeket utána automatikusan kivitelezhető szolgáltatásokká alakíthatnak. A szoftver egyik referenciája az amerikai ELM Resources vállalat.

Az ELM most modernizálja teljes vállalati struktúráját. Folyamatainak modellezésére az IDS Scheer ARIS Platformját használta és arra a következtetésre jutott, hogy a döntések és a hozzájuk kapcsolódó üzletszabályzatok a legkritikusabb elemek. Az ELM úgy vélte, jó alkalom ez arra, hogy üzletszabályzatát is egy modulalapú szolgáltatásorientált rendszerbe foglalja, amely képes könnyű hozzáférést, gyors változtatást biztosítani a rendszerben, valamint jelentősen csökkenteni a hitelbírálati folyamatok költségeit. Ezért vezette be az ELM a Business Rules Management technológiát. ?Az ELM Resources a folyamatokról szól, ezek vagyunk mi? – mondta Pierre Vedel (ELM Resources SVP és CIO). Információt kapunk ügyfeleinktől és partnereinktől, üzletszabályzataik alapján feldolgozzuk ezeket az információkat, és hiteleket helyezünk ki. Úgy is mondhatnánk, 100%-ban szabályvezéreltek vagyunk.

Az új, célorientált ARIS 7.02 program jelentős tervezési és elemezési lehetőségeket biztosít az IT rendszerek, megoldások megtervezésére és kiértékelésére, valamint biztosítja a modellek átláthatóságát, szabályzatba foglalását.

Az IDS Scheer új és rugalmas tervezőprogramja, az ARIS SOA Designer opciókat biztosít a működési folyamatok szolgáltatásorientált fejlesztésére, IT támogatására, amelyek a kiemelt üzleti és azt támogató folyamatok automatizálását segítik elő. Az IDS Scheer neve egybefonódik az innovatív felhasználóbarát BPM termékekkel. Minden szinten tökéletes ismerői a gazdasági, pénzügyi folyamatoknak és a cégvezetés problémáinak.

Röviden az IDS Scheer-ről

Az IDS Scheer szoftver- és tanácsadó cég üzleti folyamatmenedzsment megoldásokat fejleszt a vállalatok és közszolgálati szektor szereplői számára. Az IDS Scheer céget 1984-ben Prof. Dr. h.c. mult. August-Wilhelm Scheer alapította, jelenleg mintegy 70 országban 6000 ügyfélt szolgál saját divíziói, valamint partnerei hálózatán keresztül. Az IDS Scheer csoport a 2005-ös üzleti évben több mint 318 millió euró forgalmat ért el. Világszerte mintegy 2500 embert foglalkoztat, az IDS Scheer Németországban a Frankfurti Tőzsde TecDAX listán jegyzett.

Az IDS Scheer Hungária Kft. 2002 óta szereplője a Magyarország vezetési tanácsadási piacának. Számos hazai nagyvállalatnál jelen van (MOL Nyrt., AUDI Hungária Motor Kft., ELMŰ Rt., Lombard Leasing, stb.) a folyamatmenedzsment és ?optimalizálás, az SAP vállalatirányítási rendszerek, az archiválás és vállalati tartalomkezelés területén. A cég a kis- és középvállalatok számára testre szabott, költség-hatékony IT rendszerbevezetést és tanácsadást kínál. A cég a 2005-ös évben közel nyolcszázmillió forint árbevételt ért el. További információkat honlapjukon találhatunk.

Szóljon hozzá!