ZETApress

hírportál

Szakiskolák a munkaerőpiacért

A Petrik TISZK-ben a jövő szakmáit oktatják, környezetvédelmet, informatikát, vegyészetet. Ezeken a területeken különösen fontos, hogy az oktatás is lépést tartson a tudomány gyors fejlődésével.

A jövő generációja számára is élhető világot biztosító szakmák fejlesztéséhez modern módszerekre, eszközökre, új ötletekre van szükség, melyekhez az Európai Unió nyújt segítő kezet a TÁMOP-2.2.3 program keretében. Hogyan alakul át a szakképzés, hogyan segíti a változás a diákokat, és mit tesz az iskola a munkaerőpiacért, ezek a kérdések álltak a Petrik TISZK Válasz a kihívásokra ? a szakképzés jelene és jövője konferencia középpontjában.

A TÁMOP válságkezeléshez kapcsolódó projektje segíti 220 millió Forinttal a szorosabb és hatékonyabb együttműködést, egyrészt vezetői szinten, másrészt a szaktanárok, szervezők szintjén, harmadrészt pedig az iskola legfontosabb színterén, a diákság szintjén. A Petrik TISZK tanulóit a képzés végeztével sem hagyják magukra a tagiskolák, hanem segítik a munkábaállást és nyomon követik a pályájukat.

Az oktatás egyik újdonsága a tartalmában érdekes, motiváló erővel bíró, kommunikációs területre kifejlesztett oktatási anyag, amely a gyakorlati életben használható kommunikációt helyezi előtérbe a szakmát tanuló diákok hatékonyabb képzéséhez. A szakképzés célja, hogy a diákok az iskolából kikerülve képesek legyenek önállóan helytállni, versenyképes képzettségi szintjük biztosítsa számukra a foglalkoztatást.

Szóljon hozzá!