ZETApress

hírportál

Az MFB sikeresen kiszállt az ORGANICA-ból

A mór megtette kötelességét

Az MFB 2005-ben összesen 380 millió forint tőkebefektetést eszközölt, a szennyvíztisztítók építésével és üzemeltetésével foglalkozó ORGANICA-ban. A társaság 2006 végén licenc-szerződést írt alá az iparág világelső multinacionális cégével az élőgépes ORGANICA-technológia közép-kelet európai hasznosításáról. A tranzakció keretében a társaság tulajdonosainak részleges kivásárlására is sor került, amelyet megelőzően a társtulajdonosok hozammal növelt értéken visszavásárolták az MFB tulajdoni részesedését.

Egy újabb beérő befektetés

A Magyar Fejlesztési Bank ? fejlesztési tőkebefektetési konstrukciója keretében ? 2005 szeptemberében 380 millió forintos tőkeemelést hajtott végre az ipari és kommunális szennyvíztisztítók építésével és üzemeltetésével, valamint kárelhárítással foglalkozó ORGANICA-ban. A társaság a fejlődéséhez elengedhetetlen technológiai fejlesztések és beruházások finanszírozására fordította a fejlesztési tőkét.

A további, immár regionális méreteket célzó fejlődés megalapozására, a társaság 2006. decemberében együttműködési megállapodás-csomagot írt alá a szennyvíztisztítás terén világelső multinacionális szakmai partnerrel, a VEOLIA-val. A többoldalú együttműködés megalapozza további környezetvédelmi és ökológiai csúcstechnológiák fejlesztését, valamint az élőgépes ORGANICA-technológia elterjedését a Közép- és Kelet-Európai régió dinamikusan növekvő környezetvédelmi piacán.

Az MFB befektetői részvétele jelentősen hozzájárult a hazai biológiai szennyvíztisztítás egyik úttörőjének piaci sikereihez. A szakmai befektető belépésével az ORGANICA fejlődésének következő szakaszába lépett, további fejlődése, mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon biztosítható, adta hírül az MFB Sajtóirodája.

Szóljon hozzá!