ZETApress

hírportál

Villanyautók az Arénában

Szeptember 16-án Frankfurtban nagy sikerrel mutatták be a REVA 2010-es és ?11-es új modelljeit, az NXR-t és az NXG-t ( Bécs ). Ezek az autók ? ugyanúgy, mint a jelenleg már forgalomban lévő REVAi ? tisztán elektromos meghajtásúak, ezáltal semmilyen közvetlen káros anyag kibocsátásuk nincs.

Kivételes alkalom: Sikerült megszerezni pár napra ezt a két kivételes járművet, hogy megcsodálhassuk Magyarországon is! Az európai road-show végén a bemutató járműveket visszaszállítják Bangalorba. Legközelebbi lehetőség REVA NXR-t megtekinteni csak 2010 márciusában lesz, REVA NXG-t (a sportváltozatot) pedig feltehetően csak 2010 végén láthatjuk újra, Európában. További információk itt olvashatók.

A bemutatóra az ARÉNA Plaza, emeleti keleti átriumában került sor, ahol Vígh Alex fényképezett. A bemutatókat megnyitotta: Szabó János, a COMTEX GREEN Elektromos Járműtechnikai Zrt. vezérigazgatója. Mr. Ranjit Rae, India magyarországi nagykövete és Mr. Keith Johnston, a REVA európai elnöke is személyesen üdvözölte az eseményt.

Megnézhettük a jövő autóját, amit már most meg lehet rendelni, hiszen gyártása ez év végén elindul. Egyúttal ki is próbálhattuk a jelenleg már forgalmazott REVAi modelleket bár a korlátozott lehetőségek miatt csak azoknak volt lehetősége, akik személyes egyeztetés után feliratkoztak az elsőbbségi listára rendelési szándékkal. Lehetőség volt rá, hogy megismerkedjünk azokkal az elektromos járművekkel, amelyeknek a magyarországi gyártását készítjük elő?

Magyarország jelenlegi legnagyobb elektromos autó flottáját lehetett megtekinteni: 11 REVA volt együtt, egy helyen! A bemutató alatt került sor a két legelső hazai megrendelt REVAi ünnepélyes átadására is. Megismerhettük azokat, akik az országban elsőként döntöttek úgy, hogy REVA-t vásárolnak.

Szóljon hozzá!