ZETApress

hírportál

Energiatudatos vállalkozók

Díjazták az energiatudatos vállalkozásokat. Számos kiállító, szakmai előadások és tesztvezetés várta az érdeklődő vállalkozókat délelőtt a Kopaszigáton. Különleges, minden vállalkozás számára nyitott szakmai konferenciát rendezett az MVM Partner Zrt. ? az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. leányvállalata ? a budapesti Öbölház Rendezvényközpontban.

Az eseményen az idén tavasszal lezárult A vállalkozások energiatudatosságáért pályázat eredményét is kihirdették, valamint előadásokkal és kiállítással segítettek azon cégeknek, amelyek energiatudatosabban szeretnének működni. Az eseményen számos vállalkozó vette igénybe az MVM Partner Zrt. díjmentes energetikai tanácsadását ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. energiakereskedelmi leányvállalata az MVM Partner Zrt. a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szóló pályázata lezárásaként egyedülálló kiállítást és konferenciát tartott Budán. A társaság egyik küldetése, hogy elterjessze a hazai vállalati és önkormányzati szereplők között az energiatudatosságot. Ezt nem csak gazdasági, versenyképességi szempontok, hanem a jövő generáció iránti felelősségvállalás miatt is kiemelkedően fontos feladatnak tekinti az MVM Partner Zrt, ezért hirdették meg a pályázatot energiatudatos vállalkozások számára.

Az eseményre több mint 300 vállalkozás képviselője regisztrált. A szakmai előadások mellett az érdeklődők díjmentes energetikai tanácsadáson is részt vehettek, illetve hibrid autókat és elektromos rollert is kipróbálhattak. A pályázat fővédnöke, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, köszöntőbeszédében elmondta: A magyar kormány 2010 óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a hazai gazdaság versenyképességét fenntartható módon erősítse. Kizárólag kormányzati intézkedésekkel azonban nem érhető el, hogy okos beosztással elejét vegyük a jövő felélésének, szemléletformálásra van szükség.

Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédében kifejtette: Vállaltcsoportunk sikerének kulcsa az innovatív megoldások folyamatos keresésében rejlik. Az energia-hatékony megoldások alkalmazása ugyanilyen innovativitást, kezdeményezőkészséget és elhatározást kíván a hazai vállalkozóktól. Az MVM Partner Zrt. kezdeményezése segít megtenni az első lépéseket az energiatudatosság felé.

Az MVM Partner Zrt. A vállalkozások energiatudatosságáért pályázatának középvállalati kategóriájában a Centrum Jászapáti Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kapta a szakértőktől a legtöbb pontot. A vállalat a megújuló energiaforrások felhasználása mellett a hulladék hőt is hasznosítja és több felületen hőszigetelést is alkalmazott. Emellett fázisjavító kondenzátorokkal és eszközeik fejlesztésével tettek lépéseket az energiatudatosság irányába. ? A pályázó vállalkozások mindegyike elkötelezett az energiatudatosság mellett, és kiemelt figyelmet fordítanak környezetünk megóvására is. Büszkék vagyunk arra, hogy pályázatunkkal és konferenciánkkal hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a magyar vállalkozások energiatudatosabbá váljanak a jövőben ? mondta el Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója.

Kisvállalati kategóriában az Uniotech Csomagolástechnikai Kft. győzött, amely 2011-ben döntött egy költségtakarékos, energetikai szempontból A+ kategóriájú, modern irodaház és csarnok felépítése mellett. Többek között automatikus zsaluzia, napelem, hővédó fóliák és inverteres klímaberendezések üzembe állítása révén tudták érzékelhetően csökkenteni energiaköltségeiket, mindemellett környezettudatos intézkedéseket vezettek be a vállalati kultúrájukban. A mikrovállalati kategória nyertese a Bicskei Oroszlán Patika Bt. A vállalkozás energiatakarékos fényforrások és mozgásérzékelők, hővisszanyerős központi szellőztető rendszer és hőszigetelés révén jelentősen tudta csökkenteni energiafelhasználását. Emellett napelemes hálózati-visszatáplálásos rendszer és egyéb környezettudatos beruházások kiépítését mutatták be pályázatukban.

A díjakat Baji Csaba, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, Bally Attila, az MVM Partner Zrt. vezérigazgatója és Major György értékesítési vezérigazgató-helyettes adták át a legjobbaknak, míg az eseményt a témában rendezett kerekasztal-beszélgetés zárta. Az MVM Csoport, mint nemzeti tulajdonú integrált energetikai vállalatcsoport, működése lefedi a hazai energiarendszer szinte teljes vertikumát. A villamosenergia-rendszer irányítás mellett kereskedőcégei révén a fogyasztók teljes spektrumát látja el villamos energiával és földgázzal. Az MVM Csoport számára gazdasági súlya, valamint a regionális és hazai energetikában betöltött megkerülhetetlen szerepe miatt nem csak felelőssége, hanem kötelessége is, hogy a különböző fogyasztói csoportok energiatudatosságát erősítse.

Szóljon hozzá!