ZETApress

hírportál

MKB Bank Nyrt. a gyermekekért

Az MKB Bank Nyrt. karitatív tevékenységének középpontjában a gyermekek segítése áll. Az MKB Bank Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) között fennálló együttműködési megállapodás értelmében a Bank a 2006/2007-es tanévben is támogatja a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket, tudtuk meg sajtószolgálatuktól.

Az MKB Bank Nyrt. és az NGYSZ együttműködésük során négy különböző támogatási programot valósít meg:

 • MKB ösztöndíj-támogatás
 • MKB egyszeri tanszertámogatás
 • Gyermekétkeztetési támogatás
 • Karácsonyi Gyermekgála

Valamennyi program előkészítését, szervezését, lebonyolítását az MKB Bank Nyrt. felkérésére a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat végzi immár kilencedik éve, szorosan és sikeresen együttműködve a Bankkal.

 1. MKB ösztöndíj-támogatás
 2. Az MKB Bank Nyrt. ösztöndíjat alapított azzal a céllal, hogy támogassa a szegény sorsú, tehetséges és kiváló tanulmányi átlagot elérő gyermekeket. Az NGYSZ Magyar Egyesületének bevonásával minden évben pályázatot hirdet, amelyre mindazon tanulók pályázhatnak, akik az általános iskola 2-ik osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 25 ezer forintot. Az MKB a jó tanulmányi eredmény megőrzése esetén egészen az egyetemi-főiskolai diploma megszerzéséig biztosítja a támogatást.

  A Bank kezdeményezése 1997-ben indult útjára. Kezdetben húsz gyermek kapott ösztöndíjat, majd ez a szám évről-évre bővülve, elérte a jelenlegi százat. Az MKB ösztöndíjban részesülő száz diák havonta, azaz évi 12 alkalommal 13 ezer forintot kap tanulmányai segítésére. A Bank minden tanév kezdetén oklevéllel jutalmazza azokat a gyermekeket, akik elnyerték az ösztöndíjat. Az idei ünnepélyes oklevélátadásra a MKB Bank Nyrt. Váci utcai székházában szerdán került sor.

 3. MKB egyszeri tanszertámogatás
 4. A Bank lehetőséget ad egyszeri tanszertámogatásra vonatkozó kérelem beadásnak is. Azon diákok részére, akik az MKB-ösztöndíj felhívásra értékelhető pályázatot nyújtottak be, de mégsem nyerték el valamilyen oknál fogva az ösztöndíjat, a Bank egyszeri tanszertámogatást nyújt, melynek összege fejenként 13 ezer forint.

 5. Gyermekétkeztetési támogatás
 6. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ezt a programját már megalakulásakor ? 1990-ben ? útnak indította bölcsődés korú, óvodás és iskolás gyermekek részére.

  Sajnos ma Magyarországon számos család él rendkívül nehéz körülmények között és egyre többen kerülnek olyan helyzetbe, hogy a szülők gyakran reggeli vagy uzsonna nélkül engedik el gyermeküket iskolába szűkös anyagi helyzetükből adódóan. Az NGYSZ számára fontos a rászoruló gyermekek testi, szellemi fejlődésének segítése a gyermekek étkeztetésének támogatásán keresztül.

  A támogatás elnyerésére minden 18-ik életévét be nem töltött, Magyarországon élő gyermek, illetve az őt képviselő szülő vagy intézmény (bölcsőde, óvoda, iskola) pályázhat. A kérelmek elbírálásánál fő szempont a rászorultság. Ennek objektív megítélése céljából az iskolától, óvodától kérünk javaslatot, véleményt, a munkáltatótól jövedelemigazolást. Amennyiben a fentiek alapján a Bank által megbízott Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöksége odaítéli a támogatást, úgy az intézménynek utalják a gyermekétkeztetés költségét.

 7. Karácsonyi Gyermekgála
 8. December 17-én tizedik alkalommal szervezi meg az NGYSZ az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, melynek programja a sok gyermek számára maradandó élményt jelentő, kedves karácsonyi hangulatot idéző Diótörő című mese-balett.

  Immár hagyomány, hogy az MKB Bank Nyrt. 1200 rossz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg vidéki városokból és a fővárosból az Állami Operaházba, ahol az előadással, a gyermekek megvendégelésével és ajándékokkal teszi szebbé, gazdagabbá és felejthetetlenné a karácsonyukat.

Az MKB Bank Nyrt. és az NGYSZ közös célja, hogy a rászoruló gyermekeket, fiatalokat felkarolja, segítse, biztosítva számukra a tanulás, a fejlődés lehetőségét, mind testileg, mind lelkileg. Remélik, hogy törekvéseiket mások is támogatásra méltónak fogják tartani.

Szóljon hozzá!