ZETApress

hírportál

Szállj be!

SM 2014A magyar startup világ együttműködésével indul útjára a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat, melynek keretében két nemzetközi startup verseny, neves előadók részvételével szervezett szakmai konferenciák és innovatív technológiákat felsorakoztató szakkiállítások, budapesti tréningek, valamint nemzetközi tapasztalatcserét lehetővé tevő szakmai utak is megrendezésre kerülnek.

A példás szakmai összefogás keretében megvalósuló eseménysorozat legfőbb célkitűzése elősegíteni Budapest startup központtá válását a közép-európai régióban, egyben szélesíteni az egyre kiteljesedő hazai startup ökoszisztéma szereplőinek együttműködését, régióbeli kapcsolatrendszerét ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón a Sas utcai új startup irodaházban, a Baldaszti Group új fejlesztésében.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Design Terminál NKK, a BudapestHub munkacsoport, valamint számos hazai szakmai szervezet és nemzetközi partner együttműködésével ? többek között az MM Klaszter, CESA, ISEEQ, SM2014 ? szerveződött a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozata, melynek védnöke Prof. Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára, fő-szervezője a Nemzeti Innovációs Hivatal.

A példás szakmai összefogás eredményeként megvalósuló startup programok legfőbb célkitűzése elősegíteni Budapest startup központtá válását a közép-európai régióban. A rendezvénysorozat főbb programelemei: április 2-a, szerda: Startup Tavasz Közép Európai Startup verseny; április 3-a, csütörtök: SM14 Konferencia; május: Startupok szakmai továbbképzése Budapesten; május 30-a, péntek: Magyar Innovációs TechShow (HITS), Central European Startup Awards startup verseny

Közép-európai Startup Verseny

Első és kiemelkedő programjuk az április 2-án megrendezésre kerülő Közép-európai Startup Verseny, amelyre elsősorban a közép-európai régió országaiból várják a szervezők az induló technológiai vállalkozások projektötleteit, amelyek még ?early stage?, vagyis korai fázisúaknak tekinthetők. Célországok: Ausztria, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Olaszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna. Ötfős nemzetközi zsűri bírálja el a beérkező pályázati anyagokat.

A legjobb 10 csapat automatikusan bejut a Central European Startup Awards (CESA) május végén megrendezésre kerülő versenyére, illetve részt vehet egy többnapos budapesti bootcamp-en is, ahol neves nemzetközi szakértőkből álló csapat készíti fel majd őket a CESA verseny döntőjére. Az áprilisban zajló Közép-európai Startup Versenyen a legjobb eredményeket elérő csapatok tudásukat és különösen a két esemény közti időszakban elért fejlődésüket a Central European Startup Awards versenyen mérik össze ismételten. A NIH a legjobban teljesítő startuppert eljuttatja Európa egyik startup központjába.

Magyar Innovációs TechShow / CESA

A május végén megrendezésre kerülő Central European Startup Awards versenyre a szervezők elsősorban olyan startupok jelentkezését várják, akiknek projektötleteik már meghaladják az ?early stage? fázist, és kimagasló technológiai innovációval rendelkeznek. A CESA startup versenyen külön kategóriában figyeli és értékeli a zsűri, hogy az áprilisi versenyen kiválasztott startupok közül melyik fejlődött a legtöbbet április óta, ezt a NIH különdíjjal jutalmazza. A CESA-val integrálva kerül megrendezésre a hatodik Magyar Innovációs TechShow is, melynek célja, hogy évről-évre bemutassa a magyar digitális ipar újdonságait és legizgalmasabb fejlesztéseit a szakma, a startup világ, a befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség számára.

SM 2014 konferencia

A Smartmobil 2014 konferencia, szintén csatlakozva a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozathoz, az előző évekhez hasonlóan színes programmal várja a résztvevőket április 3-án, csütörtökön. Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő SM2014 továbbra is a fejlesztői-, banki-, marketing-, telekommunikációs-, entertainment, egészségügyi-, UX-, biztonság-, vállalati marketing-, játék- és smarthome piac aktuális mobiltechnológiai kérdéseit járja körül, összességében közel 100 nemzetközi és hazai előadó részvételével. Idén rekordszámú nemzetközi előadónak ad helyet az esemény, akik New York-tól Tel-Aviv-ig a világ legpezsgőbb startup központjaiban szerzett tapasztalataikat osztják majd meg a hazai szakmával.

Szóljon hozzá!