ZETApress

hírportál

Az első magyar Biotech Üzleti Angyal Klub

Az INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ Alapítvány és a Magyar Biotechnológiai Szövetség közös szervezésében tegnap Budapesten, az ITDH Andrássy úti székházában került megrendezésre az első magyar Biotech Üzleti Angyal Klub.

Az Üzleti Angyal Klub gondolata 2000-ben fogant meg. Az innovatív kezdeményezés azóta hagyománnyá vált, így az INNOSTART és a Magyar Innovációs Szövetség évente több olyan fórumot hív életre, amelyen a befektetésre érett projektötletek támogatóra találhatnak.

A tegnapi rendezvény eddig egyedülálló módon kizárólag a magyar biotechnológiai szektorban tevékenykedő cégeknek biztosított lehetőséget nagy portfolióval rendelkező befektetőkkel történő találkozásra, valamint projektötleteik bemutatására. A cégeknek alkalmuk nyílt a befektetőktől kapott visszajelzések cégvezetésbe, illetve fejlesztésbe való beépítésére is.

Ezúttal tíz élettudományi mikro-, illetve kis- és középvállalkozás mutatta be kutatás-fejlesztési eredményeit és projektjeit, többek között a HIV ellenes terápiás vakcináról, daganatterápiáról, stressz elleni védelemről, valamint a transzporter fehérje technológiák felhasználásáról.

A már évek óta érlelt kezdeményezés az üzleti angyalok körében is pozitív fogadtatásra talált, így a meghívottak között 25 olyan országszerte ismert és elismert vállalkozót tudhatunk, akik nem pusztán tőkét nyújtanak a növekvő cégeknek, de szaktudásukkal és üzleti kapcsolataikkal hozzájárulnak a cég operatív irányításához is.

A rendezvény programját a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium képviselőjének, valamint Duda Ernő, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnökének színvonalas szakmai előadásai tarkították. További információk a szervezetről honlapjukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!