ZETApress

hírportál

Megint százan pályáztak

MKB BankszékházKözel tizenötszörös a túljelentkezés az MKB Ösztöndíjprogramjára. Az idei végzettek és a feltételeknek már nem megfelelők távozásával nyolc hely üresedett meg, ezekre csaknem száz pályázat érkezett az MKB Ösztöndíjprogram idei kiírásában ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Váci utcai Bankszékház II. emeleti Tükörtermében.

Az ebben az esztendőben diplomát szerzettekkel együtt tizenkilencre emelkedett azok száma, akik MKB ösztöndíj segítségével jutottak felsőfokú képesítéshez vagy szakmához. Kerékgyártó Tímea mérnökinformatikus és Bodri Máté régész lépett be az idén az MKB ösztöndíjasok klubjába, velük együtt már tizenkilencen fejezték be sikeresen felsőfokú tanulmányaikat a bank társadalmi felelősségvállalási tevékenységének alappillérét jelentő ösztöndíj programban. A tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő gyermekek és fiatalok tanulmányait elősegítő kezdeményezését az MKB 1997 óta működteti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal (NGYSZ) közösen ? mondta el Dr. Simák Pál bankelnök-vezérigazgató és Dr. Edvi Péter, az NGYSZ elnöke a meghívott MKB-ösztöndíjas gyermekeknek.

Az ösztöndíjra minden tanévben száz, kiemelkedő képességű, de szociálisan hátrányos helyzetű gyermek és ifjú jogosult. Közülük minden negyedik valamelyik felsőfokú oktatási intézmény hallgatója. Az adott évben végzettek, valamint a programból az elvártnál alacsonyabb tanulmányi átlag miatt kimaradók helyét pályázat útján töltik be. Az ebben az évben megüresedett nyolc pozícióra közel száz érvényes pályázat érkezett az NGYSZ-be. Az elnökség a hátrányos helyzet és a kiváló tanulmányi eredmény mellett a családi hátteret, a különórákat, továbbá a különböző versenyeken elért eredményeket is figyelembe vette az új ösztöndíjasok kiválasztásánál.

Gordon Eszter felvételeGordon Eszter felvételén középen látható Lévai Anikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapító tagja, tőle balra Edvi Péter, az NGYSZ elnöke, jobbra Simák Pál, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója. Legfelül balra az első Kerékgyártó Tímea végzett okleveles mérnökinformatikus, illetve Simák Pál mellett jobbra Bodri Máté okleveles régész látható. A képen a további MKB-ösztöndíjas gyermek abc-sorrendben: Bódi Dorina, Ezüstszegi Alexandra, Hadobás Titanilla, Heiter Evelin, Jakab Orsolya, Miklós Leó, Mohai Marietta, Peresztegi Hanna Dorina, Somogyi Rebeka, Rácz Szabó Anna, Szántó Zita, Varga Éva.

A több mint másfél évtizede futó kezdeményezés mellett, amelynek révén az első ösztöndíjas még 2007-ben vehette át a diplomáját, a bank és az NGYSZ együttműködésének része a karácsonyi gyermekgála is. Immár tizenhét éves hagyomány, hogy karácsony előtt az MKB Bank 1200, nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket hív meg a fővárosi Operaházba, a Diótörő mesebalettre. Az előadással, valamint az azt követő közös ünnepléssel a bank igyekszik szebbé, gazdagabbá, felejthetetlenné tenni a karácsonyt ? a kezdetek óta mintegy húszezer gyermek számára.

Szóljon hozzá!