ZETApress

hírportál

Fő utcai aláírások

fonagyÚj stratégiai partnerek segítik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot. A Kormány a társadalmi érdekek összehangolására törekszik. Azon dolgozunk, hogy a három éve megszületett nemzeti összefogás működjön a kormányzati munka mindennapjaiban is ? jelentette ki délelőtt Fónagy János parlamenti államtitkár.

Újabb hét szervezettel kötött a tárca partnerségi megállapodást a Fő utcai épület VII. emeletén. A világot az esetenkénti kemény kiállás, a vállalt és vallott álláspontok melletti együttműködés viszi előre. Ennek az állami szintre helyezését jelenti a mai stratégiai megállapodások aláírása ? hangsúlyozta az államtitkár. A kormánynak kiemelten fontos a jogalkotás folyamatában a szakmai megalapozottság és a minél nagyobb társadalmi elfogadottság elérése, amit ezek a megállapodások hatékonyan segítenek elő ? húzta alá Fónagy János, aki emlékeztetett arra, hogy júliusban nyolc másik szervezettel alakított ki partneri kapcsolatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A tárca ezúttal a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesülettel, a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Volán Egyesüléssel, a Hungrail ? Magyar Vasúti Egyesülettel, a Magyar Energiakereskedők Szövetségével, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségével, valamint a Magyar Vitorlás Központtal kötött megállapodást.

Az együttműködések célja, hogy a minisztérium partnerei véleményének kikérésével és beépítésével jó minőségű, közérthető, hatékonyan alkalmazható és az életviszonyoknak megfelelő szabályozásokat alkosson. A tárca a meghatározott tárgykörben készült tervezeteket megküldi az adott félnek, de az együttműködő szervezetek maguk is tehetnek javaslatot jogszabályok elkészítésére. A véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kérnek. A partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtsék és a minisztériumnak átadják.

Szóljon hozzá!