ZETApress

hírportál

Sára díszpolgár lett

HegmannéTörökbálint díszpolgára lett Hegmanné Nemes Sára. A Pest megyei település képviselő-testülete október 23-án a Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola, Sportközpont sikeres befejezéséhez nyújtott támogatásáért adományozott díszpolgári címet a fejlesztési tárca államtitkárának ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

A létesítmény építése a korábbi kormányzati ciklusban PPP-konstrukcióban indult meg. Az előnytelen szerződés utólag finanszírozhatatlanná vált, az épületegyüttes már két éve befejezetlenül állt. A kivitelezés folytatását a PPP-sportprojektek lezárásáról hozott tavaly nyári kormánydöntés tette lehetővé. A diákok a szerződések megszüntetésére elkülönített költségvetési keretnek köszönhetően vehették birtokba az idei tanévnyitón az iskolát és sportközpontot. A díszpolgári címet odaítélő törökbálinti önkormányzat méltatása szerint a beruházás teljes sikeréhez nélkülözhetetlen volt Hegmanné Nemes Sára tisztánlátással, céltudatossággal, határozottsággal nyújtott támogatása.

Az államtitkár elmondta: a félbemaradt projekt kezelhetetlen terhet rótt a város gazdálkodására, kerékkötőjévé vált számos lehetséges fejlesztésnek, amely az itt élőket szolgálhatta volna. Hosszas tárgyalásokat követően a projekt sikeresen lezárult, a beruházás eredményeképpen az ország legújabb és legkorszerűbb oktatási létesítménye a tanévkezdésre elkészült. Az iskola és sportközpont megvalósítása jelentős nyereség a lakosság, elsősorban a tanulni, sportolni vágyó fiatalok életében. A kormány tavaly 17, idén pedig további egy PPP-projekt kiváltásáról döntött, és a munkát nem tekinti befejezettnek. A díszpolgári cím a helyi közösség magas szintű elismerését fejezi ki és egyben azt bizonyítja, hogy az ország vezetése jó úton jár, az emberek mindennapi életét meghatározó ügyekben képes fontos eredményeket elérni ? tette hozzá Hegmanné Nemes Sára.

A törökbálinti képviselő-testület a beruházás befejezésében végzett erőfeszítések elismeréseként Bognár Árpádot, a Swietelsky Magyarország Kft. vezérigazgatóját díszpolgári címmel, Torma Szilviát, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium főosztályvezetőjét és Mihályfi Lászlót, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. általános vagyonelemek igazgatóját Törökbálintért Emlékplakettel tüntette ki.

Szóljon hozzá!