ZETApress

hírportál

Új buszok az agglomerizációban

Volvo buszÚj autóbuszokkal veszi majd át az elővárosi vonalakat a Volánbusz Zrt. A most zajló járműbeszerzés eredményes lezárása esetén, a szükséges eszközök és munkaerő birtokában akár már idén átveheti az agglomerációs buszjáratokat. Az ellátás zavartalan biztosítása érdekében az átmeneti időszakban a BKV Zrt. üzemeltetheti tovább a vonalakat ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Az uniós és hazai előírások szerint a közvetlenül megbízott szolgáltató BKV-nak már május elsejére át kellett volna adnia feladatait. A fejlesztési minisztérium a vis maior esetén alkalmazható jogszabályi lehetőséggel élve meghosszabbította a fővárosi közlekedési társaság megbízatását. Májustól tehát nem lesz változás a Budapest és kilenc agglomerációs település (Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Solymár, Szigetszentmiklós, Törökbálint) közötti buszközlekedésben.

A Volánbusz Zrt. folyamatosan készül a járatok átvételére. Erről már januárban is szó esett. A társaság járműbeszerzési tendere az érintett szervezetekkel egyeztetett műszaki és szakmai követelményekkel jelenleg is folyamatban van. A korszerű autóbuszok tervezett forgalomba állításának köszönhetően a szolgáltatási színvonal a menetrendi szerkezet és tarifák fenntartása mellett emelkedik majd. A minisztérium a kilenc település közel 160 ezer lakójának folyamatos ellátása érdekében hozott a jogszabályi keretekhez illeszkedő, felelős döntést a buszjáratok további sorsáról. A vonalak átvételével a kormányzat az elavult technológiával és műszaki körülmények között működő fővárosi közösségi közlekedés ésszerűsítéshez is hozzájárul.

Új Mercik a BKV-nak

Ünnepélyes buszátadás lesz holnap reggel a Hősök terén. Beszédet mond Orbán Viktor kormányfő, Tarlós István főpolgármester és Till Oberwörder, az EvoBus Gmbh értékesítési és vevőszolgálati igazgatója. S mire lesz a nagy felhajtás? ? Mert Budapestre érkezett és hamarosan forgalom áll 159 új Mercedes-Benz Citaro autóbusz a fővárosi utakon. Az esemény előtt 8:15-től 8:45-ig vendégül látják a meghívottakat a Műcsarnok előtti sátorban, utána pedig bemutató buszozás következik. A Hősök teréről induló, s oda visszatérő járműről útközben leszállni nem lehet! ? olvashatjuk meghívójukban. Ahogy én a büféújságírók siserehadát ismerem, biztos sokan érkeznek majd a fogadásra hívatlanul is.

Szóljon hozzá!