ZETApress

hírportál

Nagydíjátadás márciusban

A Magyar Innovációs Alapítvány által meghirdetett XIX. Magyar Innovációs Nagydíjra a február 9-i határidőig 38 jelentkezés érkezett ? tudatta Garay Tóth János.

A zsűri ülésére március 3-án kerül sor. A bírálóbizottság elnöke a nemzetgazdasági miniszter. Minden jelentkezést két-két zsűritag ? indokolt esetben szakértők bevonásával ? részletesen is tanulmányoz, és a következő szempontok szerint értékeli: 2010-ben elért többleteredmény, vagy többlet-árbevétel és más műszaki, gazdasági előnyök; eredetiség, újszerűség; társadalmi hasznosság.

Ezt követően a zsűri a formai és tartalmi szempontokat alaposan mérlegelve, a referáló két zsűritag javaslata alapján egyszerű, többségi döntéssel, kiválasztja az adott évben innovációs eredményt elért jelentkezőket, továbbá javaslatot tesznek azokra, melyeket a legsikeresebbnek tartanak. A legjobb innovációkat a zsűri, további mérlegelés után, titkos szavazással (pontozás) rangsorolja a fent említett három értékelési szempont szerint. Az ünnepélyes díjátadásra március 29-én kerül sor az Országházban, a Nagydíjat Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök nyújtja majd át. A díjátadáson további hét innovációs díjat adnak át az illetékes miniszterek, illetve intézményvezetők.

Szóljon hozzá!