ZETApress

hírportál

Összeültek a személyszállítók

A közúti tömegközlekedés helyzetéről kezdődött ma délelőtt tíz órakor konferencia a Grand Hotel Hungária első emeletén, a Rákóczi úton. A megjelentek információkat kaphatnak a személyszállítás jövőjét befolyásoló kormányzati elképzelésekről. A Közlekedéstudományi Intézet tudományos igazgatója a közforgalmú autóbusz-közlekedés sajátosságait vázolja fel piaci szempontból, míg a Volán Egyesülés vezérigazgatója a társaságok helyzetét és időszerű feladatait ismerteti.

Ebéd után a Közúti Közlekedési Vállalatok Szövetségének elnöke a munkáltatók szemszögéből beszél majd a Volán társaságok helyzetéről. Mivel a koradélutánba nyúló konferenciát a Közúti Közlekedési Szakszervezet szervezte, így a megnyitót és zárszót elnök asszonyuk tarthatja.

Sajnos a szervezők nem gondoltak az újságírókra, mert semmilyen írott anyaggal nem készültek. Osztogattak ugyan egy vastag nagy alakú füzetet a résztvevőknek, de ebből a tudósítók nem kaphattak. Ezek belső használatra szóló információk, mondták, maguk ezt úgy sem tudnák felhasználni. Nem szeretek vitatkozni, így miért is árultam volna el neki, hogy az ezredforduló idején magam is a Volánbusz Hírlevelet tudósítottam a társaság alkalmazottjaként, így a belső dolgokat is valamennyire ismerem. A mai konferencia emiatt is érdekelt, de ilyen fogadtatás után inkább csendben elkullogtam.

Szóljon hozzá!