ZETApress

hírportál

Szennyvízre 200 millió

Pályázati kiírás a balatoni kistelepülések szennyvízkezelésére. A Balaton Fejlesztési Tanács pályázatot hirdet a tó melletti kistelepülések számára szennyvízkezelő berendezések tervezésének és kivitelezésének támogatására.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium e célok megvalósítására közel kétszázmillió forintot biztosít költségvetési forrásból. A Balatoni Kistelepülések Szennyvízkezelési Programja keretében új építéshez kapcsolódó fejlesztésekre nyerhető el támogatás, amelyre települési önkormányzat, önkormányzati vagyonkezelő, településüzemeltető vállalkozás és az érintett településeken állandó lakhellyel rendelkező magánszemély egyaránt pályázhat.

A Program szerint a partinak és partközelinek nem minősülő, szennyvíz-elvezetési agglomerációkba nem tartozó települések szennyvízkezelését 2012. december 31-ig meg kell oldani. Az ennek érdekében 2009-ben, Gétye és Nyim településeken elindított mintaprojekt sikere alapozta meg az idei folytatást.

A 194 millió forintos keretösszegből igényelhető támogatás mértéke minimálisan 400 ezer forint, intenzitása pedig a 90 százalékot is elérheti. A részletes kiírás megtalálható a Balaton Fejlesztési Tanács és a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. közös honlapján. A pályázatok postára adásának határideje március 10-e ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!