ZETApress

hírportál

Láncreakció a sörgyárban

A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara vállalati felelősségvállalás munkacsoportjának Láncreakció nevű rendezvénysorozata február elsején újabb állomásához érkezett. A soron következő találkozónak, amelynek díszvendége Greg Dorey brit nagykövet volt, a Dreher Sörgyárak Zrt. adott otthont.

A résztvevők megismerhették a vállalat Zöld Béka Díjjal elismert fenntarthatósági jelentését, a felelősségvállaláshoz kapcsolódó programjait, és egy exkluzív sörtúrán is részt vettek. A Brit Kereskedelmi Kamara Láncreakció projektjét a kamara nagyvállalati tagjainak CSR szakemberei hozták létre azért, hogy szervezett formában osszák meg egymással a társadalmi felelősségvállalás területén az egyes tagoknál felgyülemlett tudást. Ez nem csak a tagok számára teremt értéket, de a magyar gazdaság versenyképességét is javítja, hiszen a felelős vállalatok hatékonyabban, fenntarthatóban, kockázatmentesen működnek, és ez jótékonyan hat a gazdaság egészére ? tudtuk meg Jani Kingától.

Greg Dorey brit nagykövet, és Mikola Gergely Brit Kereskedelmi Kamara elnök köszöntötte a jelenlévőket. ? Azt szeretnénk, ha a ChainReaction sorozat katalizátorként működne és szikraként ösztönözne mindenkit a vezető nagyvállalatok társadalmi felelősségvállaláshoz fűződő szemléletének további tanulmányozására, az eddigi teljesítmények értékelésére, valamint a kialakult legjobb megoldások népszerűsítésére ? nyilatkozta Greg Dorey.

Ezután a Dreher Sörgyárak nevében Andrei Haret vezérigazgató üdvözölte a rendezvény résztvevőit. A vállalatvezető azt a 10 pontot ismertette részletesen, amelyek köré a gyár fenntarthatósági tevékenysége épül összhangban az anyavállalat, a SABMiller célkitűzéseivel. ? A fenntartható fejlődés üzleti stratégiánk integráns része, a fenntarthatóság terén elérendő céljainkat a gazdasági céljainkhoz hasonlóan tervezzük, monitorozzuk, és értékeljük ? fogalmazott Andei Haret.

Ezt követően Kovács Sándor Lóránt vállalatfejlesztési igazgató a rangos Zöld Béka díjjal elismert fenntarthatósági jelentést mutatta be a jelenlévőknek, fókuszálva az olyan lényeges részletekre, mint: miért is van szükség a jelentésre, és mit kell tartalmaznia egy ilyen kiadványnak: ? Büszkék vagyunk, hogy a Dreher Sörgyárak a magyar sörpiaci szereplők közül elsőként jelentkezett fenntarthatósági jelentéssel, amelyet két céllal készítettünk: egyrészt, hogy számba vegyük mit tettünk, hol tartunk, milyen eredményeink vannak, és másrészt partnereinknek, érintettjeinknek is szerettünk volna egy átlátható beszámolót készíteni. Eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, és ennek nagyon örülünk ? mondta Kovács Sándor Lóránt.

A Dreher Sörgyárak számára kiemelten fontos a Felelős Alkoholfogyasztás, az ehhez kapcsolódó programról Fertetics Mandy fenntartható fejlődés vezető beszélt. ? A felelős alkoholfogyasztás terén az önszabályozásra építünk, 2008-ban megerősítettük felelős kommunikációs irányelveinket. Magyarországon elsőként sikeresen indítottunk társadalmi párbeszédet FAP programunk által, amelynek kulcs-üzenete, a Te is lásd tisztán tetteidet több mint 340 millió alkalommal érte el a felnőtt lakosságot ? összegzett a fenntartható fejlődés vezető.

A Dreher Sörgyáraknál szervezett rendezvény célja nem csak a vállalat eredményeinek bemutatása, de azok értékelése és megvitatása is cél volt. Az előadások végén Dr. Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklámtestület ügyvezetője méltatta a Dreher Sörgyárak Zrt. fenntarthatósági jelentését, és hangsúlyozta: egy jelentés attól hiteles, hogy a tartalmát kézzelfogható eredmények támasztják alá. Kiemelt pozitív, követendő példaként említette, hogy az önszabályozás keretében például ő maga is meghívott előadó szokott lenni azokon a sörgyári képzéseken, amelyeket tartanak a dolgozóknak, partner-ügynökségeknek a felelős marketing kommunikációról. Például ettől tud a söripari önszabályozás nemzetközi szinten is példaértékűvé válni.

A Dreher Sörgyárak Zrt. számára a nemzetközi hátteret a világ második legnagyobb sörgyártó vállalkozása, a SABMiller csoport biztosítja, amely jelenleg 6 kontinensen, a világ több mint 75 országában van jelen. A vállalatcsoport a fenntartható fejlődés érdekében 10 fő fejlesztési területet határozott meg, amelyek megvalósításában a Dreher Sörgyárak Zrt. is aktív szerepet válla helyi programok kidolgozásával és megvalósításával.

A tíz terület: Fellépés a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen; Környezettudatos vízgazdálkodás; Az energiafelhasználás és a szén-dioxid kibocsátás csökkentése; A csomagolás újrahasználata és újrahasznosítása; Felelős hulladékgazdálkodás; A vállalkozásfejlesztés ösztönzése az értékláncban; Közösségi szerepvállalás; A HIV/Aids mérséklésének támogatása az érintett területeken; Emberi jogok tiszteletben tartása; Transzparens és etikus üzleti gyakorlat.

Szóljon hozzá!