ZETApress

hírportál

Hatósági elnökváltás

Hétfőtől Urbán György a Nemzeti Közlekedési Hatóság új elnöke, akit Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter január 17-i hatállyal nevezett ki. A tárcavezető az új elnököt tegnap mutatta be a Hatóság munkatársainak ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Urbán György jelentős szakirányú közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, harminc éven át dolgozott különböző vezető beosztásokban, a Belügyminisztériumban, a Miniszterelnöki Hivatalnál és intézményeiknél. E feladatköreiben alaposan és visszatérő módon foglalkozott közlekedési igazgatási és közlekedési hatósági eljárási kérdésekkel, e területek korszerűsítésével is.

Fellegi Tamás megköszönte az elnöki posztról távozó Dr. Sárdi Erikának, hogy irányítása alatt elkezdődött az NKH teljes megújítása. A Hatóság területi egységeinek megyei kormányhivatalokba szervezése új kihívásokat jelent, az eddigiektől eltérő megközelítést igényel. A korábbi elnök a továbbiakban általános elnökhelyettesként vesz részt az NKH irányításában.

A szaktárca a szakhatósági munka tekintélyének megerősítését, az ügyfélbarát, szolgáltatáselvű működés feltételeinek megteremtését várja el az új elnöktől. Az NKH leginkább a hatósági eljárások egyszerűsítésében, egy új típusú ügyintézés bevezetésével, az informatika ágazati hasznosításában és a közlekedési ismeretek készség szintű elsajátításának fejlesztésében támogathatja hatékonyan a kormányzati célokat.

Szóljon hozzá!