ZETApress

hírportál

Széchenyi a világhálón

Letölthető az Új Széchenyi Terv Pályázati kézikönyve ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály. Orbán Viktor miniszterelnök, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken bemutatta az Új Széchenyi Tervet, a magyar gazdaság- és fejlesztéspolitikai rendszer megújításának koncepcióját.

Az induló pályázatok rövid leírását és a megújuló fejlesztéspolitikai rendszert ismertető kézikönyv idekattintva letölthető. A kézikönyv átlátható és érthető módon foglalja össze a főbb célkitűzéseket, a pályázatokat, a támogatási rendszer kedvező változásait, a nemzeti programokat. Hasznos segítséget nyújt, alapos tájékoztatást ad a pályázáshoz a kis- és középvállalkozások számára. Az érdeklődők egyszerűen és gyorsan kikereshetik az elérhető pályázati lehetőségeket és forrásokat.

Az Új Széchenyi Terv indulócsomagjában 93 pályázat szerepel, 1100 milliárd forintértékben. 2013-ig összesen kétezer-milliárd forint Európai uniós támogatás és további jelentős hazai forrás, valamint pénzügyi eszköz áll rendelkezésre elsősorban a hazai kis- és középvállalkozások számára.

Az első fejezet a fejlesztéspolitikai rendszer megújításának lépcsőfokairól szól. Ez a rész tartalmazza azokat a változásokat, amelyek a szakmai konzultációk eredményeképpen valósultak meg. A második fejezet programokra lebontva tartalmazza az Új Széchenyi Terv fejlesztési forrásait, a konkrét pályázati kiírások támogatandó céljait, az elnyerhető forrás összegét és mértékét, valamint a pályázat beadásának feltételeit is.

A harmadik fejezet a kibővített pénzügyi eszközökről, a mikró-, kis- és középvállalkozások által is igénybe vehető forrásokról ír, amelyek segítségével minden forráshiánnyal küzdő vállalkozás pénzhez juthat. Hazai források segítségével, az Új Széchenyi Terv részeként és céljaihoz igazodva vehető igénybe a Széchenyi Kártya és a Magyar Fejlesztési Bank több megújult konstrukciója. A negyedik fejezet a Nemzeti Programok egyes elemeit foglalja össze, amelyek nemzeti értékeink és eredményeink megőrzését és fejlesztését hivatottak elősegíteni. Az utolsó rész az Új Széchenyi Tervvel kapcsolatos tájékoztatási pontok elérhetőségeit, az ügyfélszolgálatok nyitvatartási idejét, a központi honlap, valamint az ügyfélszolgálatok elektronikus címeit tartalmazza.

Szóljon hozzá!