ZETApress

hírportál

Biztosat a bizonytalanra

A cégeknél működő cafeteria rendszerek a választási lehetőségek széles tárházát nyújtják, ugyanakkor a közelmúlt eseményei ? például az Üdülési Csekk megszűnése ? miatt érdemes megfontolni, hogy mire is fordítsuk a szabadon felhasználható keretet ? ajánlja Nagy Ákos.

A Le Cheque Déjeuner 2011-ben is a gazdasági környezet változásaira rugalmasan reagáló utalványrendszert kínál ügyfelei részére. Ez az év jól indult a nem pénzbeli juttatások szempontjából, hiszen az átalakult szabályozásnak és adórendszernek köszönhetően ezen juttatások januártól kedvezményes kulccsal adóznak. A hangsúly az étkezési utalványokon van (Ebédcsekk és Ebédcsekk+), amelyek 16%-os adózásúak, így mindösszesen 19,04% pluszterhet jelentenek a munkáltatónak. Jó hír, hogy nem változott a kedvezményesen adható juttatás nagysága, együttesen a két utalvány 18 ezer forintig adható havonta.

E pozitív változás mellett azonban egy bizonytalansági tényezővel is számolnunk kell az újévben. A múltév végén napvilágot látott információk alapján a Nemzeti Üdülés Alapítvánnyal együtt megszűnik az Üdülési Csekk! Természetesen lesz utód, a régi csekket a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) váltja majd fel, de várhatóan legkorábban csak a nyár folyamán.

Jogosan merülhet fel mindenkiben a kérdés, hogy a SZÉP bevezetéséig érdemes-e a szabadon választható cafeteria keretet egy bizonytalan jövőjű juttatásra alapozni, vagy inkább egy kedvező és biztos megoldást válasszunk? A dilemma feloldásában segítséget nyújt a Le Cheque Déjeuner az ügyfeleinek körében végzett igényfelmérés alapján kialakított 2011-es utalványrendszere, hiszen ez év januárjában bevezetésre került az Ebédcsekk+, amely a meleg étkezés mellett a törvényben megadott feltételek szerint alkalmas a fogyasztásra kész ételek vásárlására is.

A hagyományos Ebédcsekk további szolgáltatásokat nyújtó változata, az Ebédcsekk+ utalvány, amely étkezőhelyi vendéglátásnak, munkahelyi étkeztetésnek vagy közétkeztetésnek minősülő szolgáltatás keretében megvalósuló ételfogyasztásra vagy fogyasztásra kész étel vásárlására használható fel országosan több mint 62 ezer beváltóhelyen, így húsboltokban, hipermarketekben, szupermarketekben és élelmiszerüzletekben is fizethetünk vele.

Az Ebédcsekk+ mellett további újdonság a tavaly novemberben bevezetett adómentesen adható Sportcsekk is, ami sportesemények látogatására használható. A Le Cheque Déjeuner-nek ezen a téren máris jelentős elfogadói kört sikerült kialakítania, és komoly erőfeszítéseket tesz a hálózat folyamatos bővítésére. A hagyományos utalványokat (Internetcsekk, Sulicsekk, Cadhoc Ajándékcsekk) a módosított törvénynek megfelelően, a tavalyinál kedvezőbb feltételekkel kínálja ügyfeleinek a vállalat.

Cégbemutató

A Cheque Déjeuner-t 1964-ben alapították Franciaországban, a Cheque Déjeuner csoport az utalványforgalmazás specialistájaként, 1990-től aktív szerepet vállal a nemzetközi piacokon is, ahol a leányvállalat szolgáltatása igazodik az adott ország törvényi lehetőségeihez, de filozófiája megegyezik a Cégcsoport filozófiájával.

A cégcsoport 12 leányvállalattal rendelkezik, a magyarországit 1997-ben alapították. Szolgáltatásai között ma már a klasszikus Ebédcsekk, Ebédcsekk+ és Étkezési csekk utalványok mellett megtalálható a Sportcsekk, az Iskolakezdési, a Művelődési és az Internet utalvány, valamint a CADHOC márkanév alatt forgalomba kerülő ajándékutalványok. Szociális célra Gyógyszercsekk és Közüzemi csekk utalványokat hoztak létre.

Szóljon hozzá!