ZETApress

hírportál

SAP és FHB

SAP-beruházás mellett döntött a magyar FHB Bankcsoport. Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy az FHB Bankcsoport a szoftvercég megoldását választotta az ügyféltranzakciók kezeléséhez ? tudatta Arató Márk.

A jövő áprilisban elinduló rendszer a bankcsoport teljes, hitelügyleti feladatkörének kiszolgálásáért felel majd. Az új szoftver ? ezév októberétől ? immár az FHB Bankcsoporthoz tartozó Allianz Bank Zrt. ügyleteit is kezelni fogja. A bankcsoport bővülése jelentős szerepet játszott az IT alkalmazás megújításának szükségességében. Az új szoftverrendszert a Bankcsoport fiókjaiban és központjában dolgozók fogják használni.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a szerződés aláírásakor kiemelte: ? Ez egy nagyon jelentős eredmény számunkra, hiszen a nemzetközi referenciákon kívül hazánkban eddig csak a Magyar Fejlesztési Bank használja az SAP banki megoldását, és az FHB az első olyan kereskedelmi bank, amely korábbi döntését felülvizsgálva lecseréli versenytársunk rendszerét. Örömmel támogatjuk az FHB stratégiai céljait. ? Az SAP Loans Management megoldását a szoftvercég magyar tanácsadói csapata fogja bevezetni.

Szóljon hozzá!