ZETApress

hírportál

Egyeztetés a fővárosban

A kormányváltás óta először ülésezett a Vasúti Egyeztető Bizottság. ? A közösségi közlekedés strukturális problémáinak távlatos orvoslására az év végéig átfogó stratégia készül ? mondta el Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a mai ülésen, Budapesten.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV Zrt. az előkészítés alatt álló pályahálózat működtetési szerződést a közeljövőben véglegesíti, így az 2011. január elsejével hatályba léphet. ? A forgalomszüneteltetett vonalszakaszok fokozatos újraindítása is igazolja, hogy az új kormány elődeivel ellentétben, az önfeladás, a pályahálózat és a szolgáltatások szűkítése helyett a vasút fejlesztésében, versenyképességének megerősítésében érdekelt ? közölte az államtitkár.

A Vasúti Egyeztető Bizottság a szakminisztérium és a vasutas szakszervezetek közötti kapcsolattartás rendszeresen ülésező fóruma. A testületet érdek-képviseleti kezdeményezésre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékes államtitkársága hívta össze, a kormányváltás óta első alkalommal. A felek a megbeszélésen több, a vasúti munkavállalók egészségügyi alkalmassági vizsgálatát, kedvezményes utazási lehetőségeit és képzését érintő szabályozási kérdést is tárgyaltak ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!