ZETApress

hírportál

Legyen idén ön az év üzletembere!

Újra lehet jelentkezni az Ernst & Young Entrepreneur Of The Year (Az év üzletembere) díjra. Az Ernst & Young idén is keresi azokat a kiemelkedő teljesítményű, példaértékű vállalkozókat, akik újszerű megoldásokkal és kitartással értek el nagy sikereket. Szeptembertől lehet jelölni, jelentkezni az idei díjra. A 21 éves múlttal rendelkező, nemzetközi védjegyoltalommal ellátott programban, hat kontinens, több mint ötvenezer résztvevője van jelen. Hazánkban első alkalommal, négy évvel ezelőtt osztották ki a díjat, a gazdasági és társadalmi szempontból kivételes üzleti eredményeket elérők elismerésére.

A magyar gazdaság egyik alappillérét a vállalkozók alkotják. Azzal, hogy az Ernst & Young létrehozta Az év üzletembere díjat, reflektorfénybe helyezi, elismeri és megbecsüli azokat a vállalkozókat, akik kimagasló üzleti sikereik mellett valódi vezetői értékeket képviselnek, mondja Havas István, a cég vezérigazgatója.

A fődíj mellett idén is három különdíj kerül elbírálásra: A jövő ígérete, A merész újító és A példakép, amelyekre pályázni akár jelöléssel, akár jelentkezéssel lehet. Hasonlóan az előző évekhez, idén is mindenki számára fenn áll a lehetőség a megmérettetésre az alábbi szempontok alapján. A jelölt által képviselt cég Magyarországon bejegyzett és legalább két éve működik. A jelölt alapítója és/vagy legalább két éve említésre méltó tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonos-vezetője a cégnek. Tulajdoni hányada révén a jelölt jelentős személyes, gazdasági-vállalkozói kockázatot visel. A vállalkozás kimagasló teljesítménye a jelölt személyéhez köthető. Nem tagja a díj Független Bíráló Bizottságának, nem támogatója a díjnak és nem tartozik a díj támogatóinak érdekeltségi körébe.

Az Ernst & Young a beérkezett anyagok elbírálásának jogát idén is az évente megújuló Független Bíráló Bizottság kezébe adja, amelyet a magyar tudományos, illetve üzleti élet kiválóságai alkotnak. A testület elnöke ebben az évben Bojár Gábor, a Graphisoft SE elnöke, az Ernst & Young Az év üzletembere díj tavalyi fődíjazottja. A bizottság további kiemelkedő tagjai között van, Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója, Dr. Burai-Kovács János, a Burai-Kovács és Partnerei Ügyvédi Iroda partnere, Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, Andrew G. Vajna producer, illetve Wolf László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese. A jelölőlapot az Üzletfejlesztés és Marketing Osztályon lehet igényelni, vagy letölthető formátumban az alábbi címen megtalálható. A pályázatok beérkezésének határideje november 30-a.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year díjról

Az Ernst & Young 1986-ban, Amerikában indította útjára az Entrepreneur Of The Year? (EOY) programot, az egyetlen nemzetközi, védjegyoltalommal ellátott üzleti díjat, amely az elismeréshez vezető erőfeszítésekről, kitartásról, hitről, valamint a kimagasló teljesítményt felmutató üzletemberekről szól. 2003 óta Magyarországon is a kiemelkedő presztízsű kitüntetést minden évben olyan vezetőknek ítélik oda, akik sikeres üzleti eredményeik mellett kitűnnek egyedi és újító megoldásaikkal, valamint megbízható, kiegyensúlyozott vezetői vállalkozásaiknak. Mára hat kontinens 39 országának több mint száz városában kerül az EOY program megrendezésre. További információk honlapjukon olvashatók.

Szóljon hozzá!