ZETApress

hírportál

SEED a Szigeten

Szigeten is SEED! Hogy kinek? A vállalkozó vagy vállalkozást, változást tudatosan tervező fiataloknak, a mai pályakezdőknek, a holnap vállalkozóinak! – tudta meg Lindenberger Tamás.

Küldetésünk a fenntartható gazdaság és az esélyegyenlőség előmozdítása az etikus, tudatos és hatékony vállalkozói magatartás népszerűsítésén és fejlesztésén keresztül. Ez a mottó hatja át a vállalkozások, a kkv szektor fejlesztését célul kitűző SEED alapítvány minden tevékenységét, hiszen ebben az egy mondatban benne van a teljes munkájuk eszenciája.

A SZIGET, mely a fiatalok európai nézőpontból is jelentős szórakozási, kikapcsolódási lehetősége ? emblematikus hely mér évek óta ? új, friss, a XXI. század programja, egy jelentős korcsoport, társadalmi réteg számára. Határainkon innen és azon túl is. Vagyis a Szigeten is SEED!

A Pályakezdő munkanélküliek helyett tudatos vállalkozók című projektet 2008-ban indította el a budapesti székhelyű SEED, és eddig nyolc csoportban képzett fiatalokat, vidékieket és fővárosiakat egyaránt, 16-tól 35 éves korig.

A Szigeten való megjelenés a fő célja, hogy lehetőséget biztosítsanak az alapítvány részéről képzett fiataloknak, hogy minél szélesebb körben mutathassák be az üzleti terveiket, és az érdeklődők pedig a személyes találkozáson túl kérdéseket tehetnek fel nekik a gyakorló és már képzett vállalkozóknak, saját korosztályukból a terveikkel és a vállalkozási ötleteikkel kapcsolatban.

Augusztus 11-12-én a Civil Szigeten vár a SEED minden érdeklődőt, ahol bemutatkoznak azok a fiatalok, akik részt vettek a képzésen, másrészt érdekes, elgondolkodtató játékokkal ? Vállalkozói darts és Szerencsekerék, SME Monopoly ? igyekeznek bemutatni a kisvállalkozások mindennapjait a Szigetre látogató fiataloknak. Vagyis a fiatalokhoz, helybe megy az alapítvány, a szakember ? és nem előadótermi rendezvényre szóló meghívót kézbesítenek számukra. Természetesen szóba kerül minden, ami a vállalkozáshoz kell, így az információk típusa, felhasználása, archiválása.

A külföldi résztvevők megszólítására kétnyelvű, angol-magyar vállalkozói kvízzel is készülnek, és bármilyen, a vállalkozással vagy foglalkoztatással kapcsolatban felmerülő kérdésre válaszolnak, természetesen angolul is. Várnak szeretettel minden érdeklődőt a Szigeten is a SEED fiataljai! És hangsúlyozottan kinek ajánlják? Vállalkozó, vagy szabadúszó iparművészeknek, már vállalkozó, vagy vállalkozást, így életükben felkészülten változást tervező fiataloknak, a mai pályakezdőknek, a holnap vállalkozóinak.

Szóljon hozzá!