ZETApress

hírportál

Rézangyalban az erő!

Stratégiai partnerség révén erősödik a Rézangyal disztribúciója. A Rézangyal Kft. és a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. között június 15-én aláírt szerződés alapján mától, a Rézangyal Classic Selection 11 íze mellett a Rézangyal 55 fokos válogatás 3 termékének kizárólagos disztribútora lett a Coca-Cola HBC Magyarországon.

A bejelentés kapcsán Maros Róbert, a Rézangyal egyik tulajdonosa elmondta, hogy a Rézangyal eladásai a tavalyi válság ellenére 41 százalékkal nőttek, és a vendéglátó ipari szegmensben elérték a piacvezető pozíciót ? tudatta Németh Andrea Lulu.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a magyar pálinkapiacról a Rézangyallal kötött stratégiai partneri megállapodást, ebben az együttműködésben mindkét fél nagy kereskedelmi potenciált lát. Maros elmondta, hogy az eltelt 4 év növekedési üteméhez képest a Rézangyal egymagában már csak kisebb lépésekben tudott volna fejlődni.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. hatékony disztribúciós képességének köszönhetően új perspektívák nyílnak, ezáltal még több energiát tudunk fordítani termékfejlesztésre, tárolási és gyártási kapacitásunk növelésére. Az együttműködéstől azt is várjuk, hogy a Rézangyal nem csak piacvezető, de meghatározó márkává is váljon Magyarországon ? tette hozzá Maros.

A Rézangyal Kft. a megalakulása óta eltelt 4 évben folyamatos és intenzív növekedést könyvelhetett el, még a válságos években is látványosan tudott fejlődni. Az alap ízeket felvonultató Classic Selection mellett új termékcsaládot, az 55 fokos pálinkákat, illetve egy új márkát, a Suhancost is bevezették a piacra. Franchise rendszerben működő Rézangyal Bisztrókat és Pálinkaházakat nyitottak, új boltjaikkal együtt mára összesen 11 üzletük van.

Antal Csaba, a Coca-Cola HBC Magyaroszág Kft. kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta, hogy a döntést hosszas piacfelmérés és tárgyalás-sorozat előzte meg. ? Ezek eredményeképpen választottuk a magyar pálinkapiacról a Rézangyalt. A márka mellett szóló legfontosabb érvek a megbízhatóság, az állandó minőség, a piaci pozíció és a rendkívül dinamikus kommunikációs és értékesítési stratégia voltak ? tette hozzá a kereskedelmi igazgató.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. az említett termékcsaládok forgalmazását veszi át, az eddig is sikeres marketingstratégia azonban a Rézangyal irányítása alatt marad. A Rézangyal Kft. által forgalmazott további márkáknak köszönhetően a cég kereskedőcsapata egészben marad, és nem válnak meg kollégáktól.

Az együttműködés nem érinti a Rézangyal termékportfóliójába tartozó Suhancos termékcsalád, a Fűszeres meggy, illetve a Márton és Lányai pálinkák forgalmazását, amelyet továbbra is a Rézangyal Kft. végez.

Szóljon hozzá!