ZETApress

hírportál

Újra jár a metró

Ma reggel fél 5-től újra teljes vonalán jár az M2-es metró. A Déli pályaudvarról jövet nem kell buszra szállnunk a Deák téren, ha a Keleti pályaudvarra igyekszünk. Nem csak a vidékiek örülnek a változásnak, hanem az esti tűzijátékra látogatók is. Nekik is sokkal könnyebb lesz így hazajutni a látványosságról.

A tízhetes leállás alatt csak a vasúti pálya újult meg a Hungária körút és az Őrs vezér tér között, az állomásépületek viszont még nem készültek el. A munka a keleti végállomáson és a Pillangó utcánál továbbra is folyik, de ez az utasforgalmat már nem zavarja. A teljes rekonstrukció az év végére fejeződik be.

Az egyik munka még véget sem ér, már kezdődik is a másik. Holnaptól nem csak a Szabadság hidat újítják fel, hanem az M7-es bevezető szakaszán is elkezdődnek a munkálatok. (A Hegyaljai út szombatra készült el.) Rövidesen a leghosszabb fővárosi hidunkat, az Árpádot is lezárják. Mivel azon nincsenek közművek, az útépítés ott viszonylag egyszerű lesz. Csak egy sávot zárnak le egyszerre, de az autósoknak ez is éppen elég bosszúságot okozhat.

Szóljon hozzá!