ZETApress

hírportál

Számos járat a Bécsi úton

A BKSZ és a Volánbusz Zrt. együttműködésében, mától 800-zal kezdődően számozzák a 10-es, 11-es, és a Bécsi út mentén közlekedő autóbuszokat, tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. Az Árpád hídtól és a Széni tértől induló járatok mentén új tájékoztató táblákat is kihelyezett a Volánbusz, melyek a BKV tábláihoz hasonlóan tájékoztatják majd az utazóközönséget. Néhány járatot a Vértes Volán üzemeltet.

S hogy miért ilyen a számozás? Mert a BKV 1-től 299-is számozza a nappali, 900-tól az éjszakai járatokat, így a közbeeső hatszáz szám a volánoknak jutott. A váci vonalon lesznek majd a 300-asok, s onnan tovább a térképen az óramutató járásával megegyezően következnek a továbbiak. A teljes agglomeráció beszámozása előreláthatóan az év végére készül el. További tudnivalók honlapjukon elolvashatók.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy a választási ciklus végére egységes, chip-kártyás jegyrendszer lesz a BKSZ vonalain. Szavai kapcsán többen a nagy testvért vizionálták a tájékoztatón. Az autópályán ellenőrzéskor már most számítógépen rögzül a matricatulajdonosok mozgása, s ezek után az utazóközönség helyváltoztatása is nyomon követhetővé válik. Az elektronikus jegyrendszer üzemeltetésére rövidesen kiírja a főváros a pályázatot, s a bevezetéshez a közlekedési vállalatok szándéka mellett tőkeerős banki háttér is kell.

Tegnap a BKV Zrt. központjában is utas-barát tervekről hallhattunk. Új járatot indítanak Ferihegyre a Deák Ferenc térről Centrum busz néven, valamint számos járatot sűrítenek a fővárosban. A belvárosi City busz kihasználatlansága miatt megszűnik. A ?neves? járatokat nemrég megszámozták, most viszont visszakapják majd nevüket. Bővebben az intézkedésekről a főváros honlapján olvashatunk.

Szóljon hozzá!