ZETApress

hírportál

Elindul a vonat

Sztrájkolnak, vagy nem sztrájkolnak? – kérdeztük péntek délután. Ma délelőtt eldőlt, hogy a holnap reggelre tervezett kétórás figyelmeztető sztrájk elmarad. 9 órakor a GKM államtitkára és a MOSZ elnöke aláírta a megállapodást. Győzött a vasútbiztonság, s ez nem csak a mozdonyvezetők érdeke, de a miénk, az utasoké is!

Nem a biztonság volt a vitatéma pénteken sem, ezzel a felek is egyetértettek. A fő gond a változások azonnali bevezetése volt, melyet a szakszervezet akart. Végül ebben is sikerült megegyezniük. A mozdonyvezetőket nem lehet a végkimerülésig dolgoztatni, csak a Munkatörvénykönyvben engedélyezett időhatárig. Mivel a továbbiakban nem fáradt gépészek vontatják vonatainkat, nyugodtabban szállhatunk fel rájuk. A nagy melegre való tekintettel mintegy ötszáz kilométeren sebességkorlátozást vezettek be, de a vasútra egyébként sem jellemző az esztelen száguldás.

Holnap újabb közlekedési esemény kerül a figyelem középpontjába Közép-Magyarországon. Délután 3 órakor avatja a dunaújvárosi hidat Gyurcsány Ferenc és Kóka János a jobb parti hídfőben. Utána a miniszterelnök lakossági fórumot tart a helyi Bartók Kamaraszínházban délután 5-kor.

Szóljon hozzá!