ZETApress

hírportál

Vonzó lett a Grafika

Sikeres exittel zárult a Magyar Fejlesztési Bank több mint két éves tőkebefektetési időszaka a Grafika Press Nyomdaipari Zrt-ben. A Bank 2005. januárjában 323 millió forintot fektetett a Társaságba. A tőkeemelésnek köszönhetően olyan fejlesztésre vált képessé a társaság, mellyel a korábbi megrendelések sokszorosát tudja teljesíteni, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A tőkebefektetés vonzóvá tette a Társaságot a KBC Bankcsoport kockázati tőke befektető társasága számára, mely finanszírozási segítséget nyújtott a Grafika Press számára ahhoz, hogy megvásárolhassa a Szikra Lapnyomda Zrt. nyomdai tevékenységét a hozzá tartozó gépekkel együtt. A tranzakcióban és a tőkekivásárlás finanszírozásában a, a belga tőzsdén jegyzett KBC Private Equity NV vett részt.

E tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa május 17-ei határozatával jóváhagyta. A tanács döntése egyúttal engedélyezi, hogy a KBC Private Equity NV a jelenlegi részvényesekkel közösen irányítást szerezzen a Grafika Press Nyomdaipari Zrt. felett. A jelenlegi részvényesek tehát élve opciós jogukkal megvásárolták a Grafika Zrt-nek a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában lévő ? szavazatelsőbbségi részvényt is magába foglaló ? 49 százaléknyi részesedését.

Szóljon hozzá!