ZETApress

hírportál

Húszéves a MOSZI

Húsz esztendő elteltével fordulóponthoz érkezett az egységes gazdasági keretek között működő Magyar Országos Szakmai Ipartestület. A fordulópont új érdekképviseleti szemléletet, a tagsággal folytatott aktívabb kommunikációt, több szakmai konferenciát, kölcsönösen előnyös céges szponzorációk megkötését, és erősebb kormányzati lobbit jelent ? tudtuk meg Lindenberger Tamástól.

A történet ma már valóban történelminek tűnik. Az ipartestületek Magyarországon még a XIX. század utolsó felében alakultak meg. Az ipartestületeket ért kihívások sokat változtak: az államosítás, majd a rendszerváltás új kereteket szabott munkájuknak. Hat szakmai közösség 1990-ben egyetlen, önálló jogi személyiséggel rendelkező szervezetet hozott létre ? a MOSZI Magyar Országos Fodrász, Fogtechnikus, Kozmetikus, Kéz-, Lábápoló és Műköröm-építő, Szikvízkészítő, Kelmefestő, Vegytisztító Szakmai Ipartestület néven ? közös céljaik elérése érdekében.

A szervezet mára megerősödött, nagyszámú tagságának, az oktatásban eddig elért eredményeinek, és a köré szerveződő kiemelkedően magas színvonalú szakembergárdának köszönhetően. Cél, hogy az ipartestületekről szóló közéleti és gazdasági párbeszéd középpontjába kerüljenek ? hangzott el a szervezet múlt szombati ünnepi rendezvényén.

Iparos dinasztiák tudása ? mai kihívások

A fővárosi eseményen, hogy országosan ismert és méltán elismert oktatási intézményük működését több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek segítik. Iparos dinasztiák úgy tartják számon, mint az egyik legmagasabb színvonalat képviselő szakmai műhelyt. Kiadványaik, rendszeres konferenciáink olyan megbízható fórumok, amelyek hitet és hitelt adnak azoknak a szakmáknak, amelyek továbbélése az iparosok ? és tegyük hozzá mindannyiunk ? érdeke, hiszen a tudás, a jövőbe vetett bizalom, az igényes szolgáltatás mindannyiunk érdeke.

A Magyar Országos Szakmai Ipartestület aktív tagságának létszáma ma meghaladja a kétezret, az eddig regisztrált közösség pedig a húszezres tagbázist. A jelen feladata a bizalmat újra kiépíteni, a szakmai testületek, vállalkozók és a legkülönbözőbb társadalmi szervezetek ? kiemelten a mindenkori kormányzat ? között.

Szóljon hozzá!