ZETApress

hírportál

MKB a gazdaságért

Az MKB Bank felkészült a kormány és az MNB által bejelentett vállalati termékek bevezetésére. A pénzintézet a gazdaság újraindítása érdekében tett kormányzati erőfeszítésekkel összhangban, a magyar vállalatok támogatására létrehozott finanszírozási programokon keresztül támogatja ügyfeleit.

Az április 7-i kormányzati bejelentés egyik fő célja a vállalatok finanszírozása. A kormány kétezer-milliárd forintösszegű kedvezményes hitellel támogatja a vállalati szektort, amelyhez több mint ötszázmilliárd forintértékben társul állami garancia – tudatta Manger Eszter, Kommunikációs Osztály.

A gazdaság újraindítása érdekében létrehozott programokban több, az MKB Bankkal hagyományosan együttműködő szervezet is kinyilvánította támogató szándékát, így várhatóan mind forrás, mind pedig biztosítéki oldalról is a korábbiaknál kedvezőbb feltételek mellett kerülhet sor a finanszírozásra.

A Magyar Nemzeti Bank a kormányzati támogatott hiteleken felül 1500 milliárd forint keretösszegű NHP Hajrá programot indított, amely a kis- és középvállalatok számára – akár húszéves futamidővel – kínál minden eddiginél kedvezőbb forrás mellett különböző hitelkonstrukciókat, legfeljebb húszmilliárd forintösszegben.

Az MKB Bank megteszi a kormányzati és MNB támogatott hitelprogram indulásához szükséges előkészületeket annak érdekében, hogy a mostani nehéz időszakban – az új finanszírozási lehetőségen keresztül is – segítse ügyfeleit. A Bank nyitott minden olyan új megoldásra, amely a pénzügyi stabilitás megőrzésében és az innovatív elképzelések megvalósításában támogatja a hazai vállalati szektort. Az új programok részleteinek megjelenésével párhuzamosan azonnal megkezdtük a felkészülést annak érdekében, hogy ügyfeleink minél előbb igénybe tudják venni a kedvezményes hiteleket.

Április 7-én indítottuk MKB VideóBANK szolgáltatásunkat, ahol ügyfeleink videochaten keresztül tudják intézni ügyeik egy részét. Már a bejelentéskor jeleztük, hogy újabb szolgáltatások bevezetését tervezzük az MKB VideóBANK-on keresztül és örömmel jelentjük, hogy az új hitelprogramok iránt érdeklődő ügyfeleink számára hamarosan virtuális tanácsadást is fogunk biztosítani az MKB VideóBANK-on keresztül. Ezzel is segítenénk ügyfeleink mielőbbi forráshoz és tudáshoz jutását anélkül, hogy bankfiókot kelljen látogatniuk a járványhelyzet idején. A szolgáltatás elérhetőségéről külön tájékoztatást fogunk nyújtani – mondta Ginzer Ildikó, az MKB Bank Nyrt. üzleti Vezérigazgató-helyettese.
.

Szóljon hozzá!