ZETApress

hírportál

Rigó lett a GVH-elnök

Hivatalosan is Rigó Csaba Balázs a Gazdasági Versenyhivatal elnöke. Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Áder János köztársasági elnök április 15-ei hatállyal Rigó Csaba Balázst nevezte ki hat éves időtartamra a GVH elnökévé – tudatták sajtósaik.

Az eskü letétele után az új elnök tegnap átvette kinevezési okmányát a Sándor-palota Tükörtermében. – Készen állok az új szolgálatra. A Gazdasági Versenyhivatal elnökeként tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. Törekszem az állampolgárok fogyasztói jólétének növelésére, a verseny tisztaságának védelmére és a versenykultúra fejlesztésére! – mondta.

Rigó Csaba Balázs mindehhez elengedhetetlennek tartja a versenyhivatali eljárások gyorsítását, a szervezet működésének innovatív megújítását és a Gazdasági Versenyhivatal társadalmi elismertségének növelését. Első lépéseként azonnali intézkedéseket kíván hozni, hogy a GVH segítse a magyar nemzetgazdaság szereplőit a koronavírus-járvány okozta negatív hatások hatékony kezelésében.

A GVH útmutatást ad ki a piaci szereplők számára a magyar versenyjoggal összhangban álló magatartásokról. A járvánnyal összefüggő fogyasztói panaszokat pedig a GVH ezentúl a covid19konzultacio@gvh.hu emailcímen várja azok hatékony kivizsgálásának biztosítása céljából.

Szóljon hozzá!