ZETApress

hírportál

Párbeszéd a szakszervezettel

Az MSZP javaslatára párbeszédet kezdett a kormány a szakszervezetekkel. Reméljük, hogy Palkovics miniszter tartja a szavát és valódi érdekegyeztetés fog zajlani a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF)! – írta Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke.

Az MSZP már régóta javasolja a kormánynak, hogy a szakszervezeteket is vonja be a döntéshozatalba annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány nyomán kialakuló gazdasági és társadalmi válság hatásait megfelelően lehessen kezelni, és esélyt lehessen biztosítani az embereknek a túlélésre, esélyt lehessen adni nekik az újrakezdéshez. Ugyanakkor a VKF összehívása csak az első lépés lehet az egyeztetések útján, hiszen a versenyszféra dolgozói mellett a közszolgálatot ellátó munkavállalókra is hatalmas nyomás nehezedik. Ezért a kormánynak az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsot (OKÉT) is össze kell hívnia.

Az MSZP üdvözli, hogy a kormány végrehajtja a javaslatát és végre párbeszédet kezdeményez a szakszervezetekkel. Nem vesztegethetünk el több időt akkor, amikor naponta több ezer embernek szűnik meg az állása, azonban a kormány elkésve hozza meg a szükséges intézkedéseket. Az MSZP éppen ezért már korábban elkezdte az egyeztetést a szakszervezetek vezetőivel. Az érdekvédők kéréseit összegeztük és törvényjavaslat formájában benyújtjuk az Országgyűlésnek – fejeződik be a szocialisták levele.

Szóljon hozzá!