ZETApress

hírportál

Idén újra pályázhatunk

Nem a siker elérése a művészet, hanem annak rendszeres megismétlése ? halottuk délelőtt a József körúti Székházban, az idei Magyar Termék Nagydíj Pályázat meghirdetésén.

Idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyar Termék Nagydíj? Pályázatot az EXIMBANK Magyar Export-import Bank Zrt, az INDUSTORG Védjegyiroda Minőség-ügyi Kft, az ITD Hungary Nonprofit Zrt, a MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a TÜV SÜD KERMI Kft.

A Magyar Termék Nagydíj? Pályázat a minőségtudatos szemlélet elterjesztését tűzte ki legfőbb feladataként, mellyel a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását is segíti. Pályázni 17 témakörben lehet, hazai és nemzetközi piacon versenyképes kiemelkedő minőségű, környezetkímélő eljárással gyártott termékekkel és szolgáltatásokkal. A pályázati témakörök a gazdaság szinte minden területét felölelik. Pályázatot nyújthat be minden természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, alkotóközösség.

A pályázatok benyújtási határideje május 21-e, péntek.Az ünnepélyes eredményhirdetés, a nagydíjak és a különböző elismerések átadása szeptember elején a hagyományoknak megfelelően a Parlament Felsőházi Termében lesz. A Magyar Termék Nagydíj? Pályázat kiírói a befogadott pályázóknak Emléklapot adományoznak, melyek átadására ünnepélyes keretek között az őszi BNV-n rendezendő Minőség napja szakmai konferencián kerül sor.

A sajtótájékoztatón a Stella Kozmetikum és az újfehértói Zsindelyes Pálinkafőzde vezetői is megjelentek. Mindketten újra pályáznak az idén. Mint megtudtuk, az elnyert címkét csak egy évig viselhetik a termékeik, de 60-60 ezer forintos bevizsgálási díjért még további két évig megtarthatók.

A részletes információkon kívül Simon Tiborné, a Stella Zrt. vezérigazgatója nagydíjas kozmetikumaikkal, míg Juhász Miklós marketingigazgató díjnyertes cseresznyepálinkájukkal kedveskedett a sajtótájékoztató résztvevőinek.

Szóljon hozzá!