ZETApress

hírportál

Klauzál utcai Krúzer

Sörcsapok a KrúzerbenA kézműves sörök reneszánszukat élik, egyre több új izgalmas termék jelenik meg a piacon. Akik minőségi bárokban keresik a minőségi italokat, azok számára nyitotta meg kapuit október közepén a Krúzer, mely számos különleges ? az Ital Magyarország által forgalmazott ? sörrel várja a vendégeket!

Létrejöttét Rejtő Jenő ihlette meg, aki sokat tevékenykedett a kerületben, nem kevés vendéglátó-helyet meglátogatva. Az elveszett cirkáló című regénye ? ami lényegében a cruiser magyar fordítása ? inspirálta a helyet, melynek fő mondanivalója, hogy a hedonizmus egyenlő a megfizethető jóléttel, azaz a jól evéssel és jól ivással ? tudtuk meg a tegnap esti sör-kávé-grillkolbász-kóstolón.

A Klauzál utcában található Krúzer elsősorban a magyar kisüzemi sörökre helyezi a hangsúlyt, legyen az akár búza, pilsner, IPA, APA, stout, porter vagy egyéb sörfajta. A bár fő célja, hogy a sokszínű kínálat alatt minden ínyenc sörfogyasztó megtalálja a kedvenc italát. A lagerek kedvelőinek ajánlják a hagyományos cseh eljárással hosszan erjesztett, pilseni alapanyagok felhasználásával készült FIRST Pilsnert, míg a felső-erjesztésű sörökre szavazóknak a Rothbeer Távoli Galaxist, az ausztrál galaxy komló egyedi aromájával fűszerezett tipikus amerikai IPA-ját javasolják.

A trópusi ízeket előnyben részesítők számára a HopTop Tropical Swinger Club a jolly joker, mely tizenegy egzotikus gyümölcs hozzáadásával készült. Ha pedig valaki egy kicsit egyszerűbb, mégis különleges ízekre vágyik, annak tökéletes választás a Monyo Schatz Hefeweizen, mely maximális mértékben hordozza a bajor búzára jellemző stílusjegyeket. Banános, szegfűszeges illatát egy kis citrusosság egészíti ki.

A bár a különleges sörök mellett minőségi italokkal; kiváló koktélokkal és jó borokkal vár minden vendéget, az itallapon továbbá kiemelt szerepet kapnak a különleges kávék is. Az italok mellé természetesen étel is dukál: az étlapot a bár jellegéhez állították össze, klasszikus hamburgerekkel, ízletes grillkolbászokkal és mexikói tortillalepényekkel.

Szóljon hozzá!