ZETApress

hírportál

Alza-bemutatóterem péntektől

Az Alza.hu kibővített, hypermodern AlzaShowroom-ot nyit október 5-én pénteken 8 órakor a Róbert Károly körút 54-58-ban, forgalma pedig 2018. végére eléri a tízmilliárd forintot ? tudtuk meg a délelőtti sajtóbejáráson. Fotóink Lantai József felvételei.

Az Alza Közép-Kelet-Európa legnagyobb online kereskedője, a cseh piacon 24 éve van jelen. 2017-ben éves forgalma elérte a nettó 820 millió eurót (255 milliárd forint). A cég alkalmazottainak száma meghaladja az 1500 főt, több mint 200 000 terméket kínál az Európai Unió országaiban, szupermodern logisztikai megoldásokkal áll vásárlói rendelkezésére. A vállalat AlzaShowroom-okat és üzleteket működtet Ausztriában, Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában, de internetes oldalairól az Európai Unió valamennyi országából lehetséges a rendelés.

? Célunk a kitűnő vásárlói élmény biztosítása. Élvonalbeli termékeket kínálunk, az összes szuper innovációt és persze egyedülálló szolgáltatásokat, többféle kiszállítási módot, valamint professzionális tanácsadást. Arra törekszünk, hogy vásárlóink termékeinket és szolgáltatásainkat a lehető legkönnyebben és leggyorsabban tudják megvásárolni ? nyilatkozta Jaromír Ránek. az Alza.cz üzletfejlesztési igazgatója. Az Arukereso.hu oldalon a vásárlók nagyon magasra, 5-ből 4,5-re értékelték az Alza.hu webáruházat.

Az Alza a jövő útját járja, Magyarországon fontos innovatív szolgáltatásokat vezetett be: Budapesten több mint kétmillió eurós (kb. 646 millió forint) befektetéssel új, közel 5000 m2 alapterületű szupermodern bemutatótermet nyit. A vásárlók a kétszintes üzletben 1500 csúcsterméket tekinthetnek meg. 15 ezer termék azonnal elérhető a raktárról. A showroom kiemelt területei a VR, azaz a virtuális valóság szektor, az Intel Gaming zóna, a Microsoft XBOX és PS4 zóna, az Alza SmartHome és a jövő termékei. Öt új AizaBoxot is kihelyeztek a vevők számára. Ezek az önkiszolgáló csomagmegőrzők a hét minden napján 24 órában elérhetők.

Az Alza.hu weboldalon lehetőség nyílik kriptovalutás (Bitcoin Litecoin) fizetésre valamint a termékek széles skálája megtalálható, ideértve az elektromos autókat (Tesla) is. Az internetes webáruház többféle szolgáltatást valamint kiszállítási lehetőséget illetve vonzó akciókat is kínál, mint amilyen a Black Friday. A cég társadalmi felelősségvállalása részeként non-profit szervezeteket segít (mintegy 40 cseh nonprofit szervezetet évente). Magyarországon a XVI. kerületi Bornemisza Péter Általános Iskolával működik együtt az Alza. Az iskola nagy hangsúlyt fektet a gyerekek korszerű, hatékony fejlesztésére.

A TOP termékcsoportok a számítógépek és az elektronikai eszközök. TOP, legnagyobb számban értékesített termékeink pedig: háztartási elektronikai eszközök (kávégépek, mixerek, stb.); okos-telefonok (Xiaomi, Samsung, Huawei, iPhone); kiegészítők (monitorok, külső meghajtók, stb.); Alzak (a cég arca, plüss kiszerelésben)

Az Alza.cz a.s. piacvezető és trendteremtő. Ezt nem csak a 2017-es rekord forgalom bizonyítja, amely kis híján a nettó 21 milliárd cseh koronát (azaz mintegy 820 millió eurót) érte el, hanem az e- commerce területén elsőként bevezetett számos innováció (Bitcoin-os és Litcoines fizetés, elektromos autók árusítása online, egy külön B2C e-commerce tantárgy a Prágai Gazdasági Főiskolán, terjeszkedés Ausztriába és Magyarországra, stb.) is. Az Alza üzletei hétvégenként is nyitva vannak, a megrendelt termékek kiszállítása pedig ekkor is zajlik. Vásárlóink a megrendelt termékeket önkiszolgáló AlzaBoxaink széles hálózata segítségével is felvehetik.

A vállalat továbbá egy egyedülálló Prémium Club programot is kínál, támogatja a start-up cégeket, egy gamereknek szánt TechZone-t nyitott Prága Holesovice negyedében, megnyitotta a Jövő Üzletét, berendezett egy professzionális fotóstúdiót, egy intelligens háztartási eszközökkel felszerelt Smart Home-ot és folyamatosan fejleszti termékportfólióját. Ezen eredményekért az Alza több díjat is nyert, mint amilyen a Cseh e-shopok legmegbízhatóbb márkája, a cseh Krisály Nagyító, a MasterCard az év kereskedője díj stb. A cég részt vesz a társadalmi felelősség vállalásban ? múlt évben több mint 40 nonprofit szervezetet támogatott. Az Alza legfontosabb mérföldkövei itt találhatóak.

2 hozzászólás

  1. T. Cím! Az Alza-bemutatóteremben van-e lehetőség személyes vásárlásra?

  2. Kedves Olvasónk! Az Alza sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy személyesen is vásárolhatunk kártyával és készpénzzel a bemutatótermükben.