ZETApress

hírportál

Versenyautók Zalaegerszegen

Formula Student East 2018Idén első alkalommal a zalaegerszegi tesztpálya ad otthont a Formula Student Eastnek, a mérnökhallgatók autóipari konstruktőri versenye hazai rendezvényének július 18-22-e között ? jelentette be György László, a fővédnök Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Csütörtöki Tamás, a Járműmérnökök Egyesületének ügyvezetője és a Formula Student East vezető rendezvényszervezője elmondta, hogy idén rendezik meg harmadik alkalommal a Formula Student East versenyt, ami a Formula Student mozgalom kelet-európai bástyája. Arra törekszenek, hogy az induló csapatok 50 százalékát közép-európai indulók adják. Az idei eseményre 19 országból érkezik 60 csapat 1800 résztvevővel, köztük négy csapat Magyarországot képviseli.

Előadó volt még a megszólalás sorrendjében Czechmeister Mónika, az Audi Hungária Zrt. kommunikációs vezetője; Rózsás Zoltán, a ZalaZone Járműipari Tesztpálya oktatási és K+F koordinátora; Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi Kft. ügyvezető igazgatója és Molnár Péter, az AVL Autókút Kft. Deputy Tech Center menedzsere. A ma reggeli sajtótájékoztatót Lágler Gergely, a Formula Student East alelnöke moderálta. A tesztpályával kapcsolatos június 19-ei információk idekattintva olvashatók.

Csütörtöki Tamás az ITM Szemere utcai Könyvtárában elmondta, hogy a mérnökhallgatók autóipari konstruktőri versenyén három kategóriában hirdetnek győztest. A 60 csapatból 30 belsőégésű motorral hajtottat, 20 elektromos meghajtású járművet, 10 pedig ? köztük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) egyik csapata ? önvezető járművet fejlesztett. A verseny alatt a látogatók, például a pályaválasztás előtt álló fiatalok is beléphetnek a bokszutcába, ahol megtekinthetik a járműveket és megismerkedhetnek a csapatokkal. Hozzátette, hogy a Formula Student mozgalom magyarországi versenye 2010-ben indult Formula Student Hungary elnevezéssel, melyből 2016-ban jött létre az East.

Szóljon hozzá!