ZETApress

hírportál

Bridgestone-abroncs Oroszlányban

Abroncsokkal segíti az oroszlányi tűzoltókat a Bridgestone. Tehergépjármű abroncsokat adományozott az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-Parancsnokság számára a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. Az új abroncsokat a parancsnokság egyik tűzoltó fecskendőjére szerelik majd fel ? tudatta Tölgyi Krisztina.

Az oroszlányi tűzoltók gépjárműveit tavaly 329 tűzesethez és műszaki feladathoz riasztották, ezért elengedhetetlen, hogy járműveik gumiabroncsai mindig kifogástalan állapotban és menetkészek legyenek. Az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-Parancsnokság szolgálati területe rendkívül kiterjedt. Gépjárműveik és tűzoltóik Oroszlányban, Kecskéden, Bokodon és Dadon teljesítenek szolgálatot, de a tatabányai tűzoltók rendszeresen riasztják őket nagyobb tűzesetekhez Pusztavám, Kömlőd településekre és a Tatabányai Ipari Parkba is. Ezen a 7 településen a parancsnokság munkatársai több mint 25 ezer lakos életét és vagyonát, számos közintézményt, vállalat irodáját, illetve telephelyét védik a tűzesetek ellen.

Ahhoz, hogy a tűzoltó fecskendőik és járműveik a riasztás helyszínére érjenek, a tűzoltó kocsik abroncsainak egyaránt kell bírniuk a főutakon való nagy sebességgel való futást, a gyors elindulásokat és vészfékezéseket, valamint a rossz minőségű kertvárosi földutak jelentette extrém igénybevételt. A parancsnokság két tűzoltó fecskendővel rendelkezik, amelyek öt-tízezer kilométert futnak évente. A két fecskendő közül a tartalék jármű, valamint a rajta lévő abroncsok újak, míg a vonulásokhoz rendszeresen használt elsődleges fecskendő azonban már 10 éves, elöregedett, elhasznált és lefutott gumiabroncsokkal fut. A Bridgestone jóvoltából most erre kerülnek majd új abroncsok.

? Vállalatunk örömmel segít termékeivel olyan szervezeteket, amelyek hivatása a közösségek védelme és segítése ? mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója. ? Oroszlányban és környékén számos munkatársunk él, és gyárunk is az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-Parancsnokság szolgálati területén helyezkedik el, ezért örömmel tettünk eleget a parancsnokság kérésének és biztosítunk új abroncsokat a járművükre ? tette hozzá.

? Tűzoltóink és járműveink tavaly az átlagosnál több alkalommal, összesen 329 esetben vonultak tűzesethez, ilyen sok vonulást csak akkor tudunk időben teljesíteni, ha tűzoltó fecskendőink és gépjárműveink, valamint abroncsaik műszaki állapota is jó ? mondta Nemes Kálmán tűzoltóparancsnok-helyettes. ? A tűz nem vár! Míg 30-40 éve átlagosan 15 perc telt el a tűz észlelése és a lángra lobbanás között, addig ma már, a műanyagok és gyúlékony anyagok használatának elterjedése miatt mindössze 3-4 perc alatt lángba borul egy otthon is ? tette hozzá a tűzoltóparancsnok-helyettes.

Társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. rendszeresen támogat termékeivel, illetve anyagiakkal is különböző köz- és társadalmi feladatokat ellátó szervezeteket és intézményeket. A vállalat immár évek óta segíti abroncsokkal az autópályákon és főutak mentén szolgálatot teljesítő mentőmotorosokat. Tavaly a Semmelweis Egyetem vérszállító flottájának autóit, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet gépjárműveit látta el új abroncsokkal, decemberben pedig a Környei Önkéntes Polgárőr és Tűzoltó Egyesület részére adományozott egy Bridgestone abroncsokkal felszerelt autót, nemrégiben pedig a Tatabányai Hivatásos Tűzoltóság 13 járművét szerelte fel új abroncsokkal.

Szóljon hozzá!