ZETApress

hírportál

XIXO ? életed íze

Magyar márka az első a jeges-tea piacon. Az hazai jeges-tea piacon szerzett vezető pozíciót az idén 5. születésnapját ünneplő, fiatal magyar brand, a XIXO ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón a belvárosi St. Andrea Wine & Skybarban.

A többszörös Magyar Brands és Superbrands díjas ital márka a jeles alkalmat a legnagyobb hazai élsportolókkal készült kampánnyal ? melynek részeként egy látványos reklámfilm is készült ? és Magyarország egyik legnépszerűbb előadóművészének koncertsorozatával ünnepli meg, mely alkalomból limitált szériás, egyedi dizájnnal ellátott zöld teát is piacra dobott.

Öt évvel ezelőtt indult hódító útjára a HELL ENERGY Magyarország Kft. márkája, a XIXO, és azóta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az AC Nielsen Piackutató Kft. mérései alapján a száz százalékban magyar brand jeges-teái már 2017-ben piacvezetői pozíciót szereztek a legnagyobb súlyú kereskedelmi csatornában, 2018. első trimeszterében pedig már a teljes magyar kiskereskedelmi hálózatban mind darabszám, mind volumen (liter) alapú eladásokat tekintve a XIXO az első számú brand.

A siker, vagyis a XIXO jeges-teák népszerűségének titka a kiváló minőség iránti elkötelezettségben rejlik, valamint abban, hogy folyamatosan bővülő portfólióját elérhető áron kínálja fogyasztóinak, mellyel egyre szélesebb körben tudja kiszolgálni a vásárlói igényeket. A XIXO jegesteái és szénsavas italai tavaly szeptembertől már az iskolai büfékben is kaphatók, hiszen a termékek nem tartoznak a Neta törvény hatálya alá, mivel energia- és cukortartalmuk a megengedett határértéken belül helyezkedik el.

A XIXO szívügye a tehetséges magyar sportolók támogatása, éppen ezért idei reklámkampányában olyan kiváló sportolókkal dolgozott együtt, mint Szász-Kovács Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó, Lékai Máté, Mikler Roland és Ligetvári Patrik, a Telekom Veszprém és a magyar válogatott kézilabdázói, Hosnyánszky Norbert olimpiai bajnok vízilabdázó, valamint Märcz Tamás, a Magyar Férfi Vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. A márka nem titkolt célja ezzel is szimbolizálni termékeinek prémium minőségét ? az együttműködés mintegy párhuzamot von a kiváló sportolók nemzetközi szinten elért eredményeik és sikerességük, valamint a hazai márkaként a XIXO által rövid idő alatt elért sikersztori között.

A magyar márka úgy döntött, a sportszponzoráció mellett idén először a zenei platformon is megszólítja a fogyasztókat és a márka termékeinek kiváló minőségét tovább erősítve, együttműködésre lépett a magyar zenei élet egyik legkiválóbb alakjával. ? Kevés olyan művész van ma Magyarországon, akit több évtizeden át, korosztálytól függetlenül rengetegen szeretnek, tisztelnek és követnek. Kovács Ákos ezen személyek egyike, aki idén töltötte be az 50. életévét és ennek megünneplését nem is tervezhette volna stílusosabban, mint egy koncertturnéval. A XIXO is a neves esemény mellé állt és legújabb termékét, a Citrus Green Tea Zerot egyedi, Ákos50-es köntösbe bújtatta. A limitált kiadású dobozon szereplő képeken végig követhető a zenész 30 éves pályafutása, amely a készlet erejéig lesz kapható majd a teljes Spar, Auchan és Metro hálózatban, valamint a független kisboltokban ? mondta el Fodor Imola Lilla, a XIXO marketingigazgatója.

Kovács Ákos arról beszélt, hogy fiatalon vízilabdázott a Budapesti Honvéd Tüzér utcai Uszodájában Papp Vilmos, alias Papó tanítványaként, aki századosi egyenruhában vezette az edzéseket. 30 éve áll a színpadon, s korábban a színjátszással is megpróbálkozott. Jómagam az Oliver! című darabban láttam 1998. elején a Madách Színházban Bill Sikes, a diszkrét rablógyilkos szerepében, melyről akkoriban belvárosi vacsorázóhelyén, a Biarritz Étteremben beszélgettünk. 20 éves interjúm idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!