ZETApress

hírportál

Fogyatékkal élők segítése

A Path of Deinstitutionalisation ? Urgent Moves (PODIUM) című projekt záró konferenciáját tartották tegnap és ma a Danubius Hotel Aréna Rendezvényszintjén. Fotóink Garádi János felvételei.

Tegnap délután Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos tanúsítványt adott át az Intézményi férőhely-kiváltási menedzser képzést elvégző szakembereknek. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és az ELTE Társadalomtudományi Kar által közösen meghirdetett Támogatott lakhatás elmélete és gyakorlata című kurzus végzett hallgatóinak tanúsítványait dr. Zászkaliczky Péter és dr. Juhász Gábor, a két kar dékánja adta át.

Ma délben a Slovenska Popevka (Szlovén Pop) című színházi darabot (CUDV Draga) mutatták be. A záróebéden tolmácsunk: Nagy Károly Matjaž Pograjc színház-igazgatóval beszélgetett. Tőle tudtuk meg, hogy színészei félév alatt tanulták meg a szlovén költő verséből készült művet. A San Remo-i Fesztivál elevenedett meg a színpadon húsz előadó tolmácsolásában. A fellépők között találtuk a Theater Mladinsko négy-négy színészét és színésznőjét, akik a fellépőkkel párokban tanították be az előadás egyes részleteit. A Silence Slovenia rock-zenekar egyedi felkérésre készítette és írta meg a zeneszámokat a darabhoz. A mai műsort a hivatásos művészek és a műkedvelő szereplők május 15-16-án Ljubljanában adják elő.

Szóljon hozzá!