ZETApress

hírportál

Dublini sörsikereink

Ismét magyar kraft sör volt a legjobb a dublini nemzetközi sörversenyen. Rangos elismerést kapott számos hazai kisüzemi sör Írország legnagyobb kézműves sör fesztiválján, az Alltech Craft Brews and Food Fair-en ? tudtuk meg délelőtt a Szív utcai Ferdinánd Monarchia Cseh Sörházban.

Az évente Dublinban megrendezésre kerülő nagyszabású eseményt megelőzően egy 28 tagú nemzetközi zsűri végzi a beküldött sörök vakkóstolását. Az összesen mintegy 370, a világ számos tájáról nevezett sört hat kategóriába osztották, a kategóriagyőztesek aranyérmet kaptak, majd az aranyérmesek közül került ki a verseny legjobbja, a nagydíjas sör. Ebben az évben Dublin Craft Beer Cup 2018 nagydíjas nyertese a rétsági Fűtőház Sörfőzde M63 Bulldog nevű söre lett. A főzde további két bronz- (327-139 és M40 Púpos), valamint egy ezüstéremmel (M61 NOHAB) is gazdagodott, amivel a legeredményesebb hazai induló lett.

Rajtuk kívül még két sörfőzde: a kiskunhalai Hopfanatic és a jászapáti Guri Sörfőzde kapott elismerést. Négyet a Hopfanatic: Christmas Hoppudding és Jindilli ? ezüstérem, Whitehops és Nohoplimit ? bronzérem, hármat a Guri Sörfőzde: Pompeii ? aranyérem, Black Ball ? ezüstérem és Sztahanov ? bronzérem. Ezeket aztán meg is kóstolhattuk egy ízletes vadragu kíséretében

Szóljon hozzá!