ZETApress

hírportál

Szabad Sajtó-díjak Újbudán

Szabad Sajtó-díjasokA Fidesz az új kisebbség pátja, mert a magyarok mindig a szabadságot választották a rabság helyett, amelynek modern-kori formája a közpénzen létrehozott népbutítás ? hangoztatta Molnár Gyula MSZP-elnök délelőtt a Szabad Sajtó-díj március 15-e alkalmából rendezett újbudai átadásán.

Kránitz László, a Szabad Sajtó Alapítvány kuratóriumi elnöke rövid köszöntőjében elmondta, hogy a márciusi ifjak biztosan nem örülnének azt látva, hogy a kormány maga alá gyűrte a közmédiát, bezárat egy számára nem szimpatikus lapot, az állami szférában dolgozók pedig nem merik elmondani a véleményüket. Szíve szerint mindenkit kitüntetne, aki miatt létezik még szabad sajtó. Az Alapítvány díjait idén hárman vehették át: Lakner Zoltán politológus, politikai elemző; Németh Péter, a Népszava tiszteletbeli főszerkesztője és Papp Réka Kinga újságíró, civil aktivista.

Az MSZP elnöke a Flamenco Hotelben úgy kezdte beszédét, hogy ne várjunk tőle részletes történelmi összehasonlításokat és párhuzamokat, arra ugyanis ott a bunkómenet, vagy a miniszterelnök utolsó nagygyűlésén délután elhangzó beszéde. Hazugság a Fidesz meséje a megtámadott Magyarországról. Nincs háború, ehhez elég kinézni az ablakon. Európában az a szellemi áramlat jelent gondot, amely keleti diktátorok sugallatára Európa gyengítésében érdekelt.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, az április 8-ai választás nem egy lesz a sok közül, hanem a VÁLASZTÁS, mivel hosszú időre meghatározza majd Magyarország sorsát. Dátuma is sokat mondó: 18.4.8! A Fidesz 2010 utáni első ciklusában úgy alakította át a közjogi rendszert, hogy az már csak nyomokban tartalmaz demokráciát; második ciklusában pedig ellopta Magyarországot. Elloptak mindent, ami nincs lebetonozva, sőt hozzákezdtek a beton elbontásához! Amennyiben a jelenlegi hatalom kap még egy esélyt, akkor el fognak jutni az emberek pénzéhez, az emberek magánéletéhez. Ezért arra kérte az elmúlt hónapok fanyalgóit, hogy tegyék félre az előítéleteiket, az ellenzéki médiától és értelmiségtől pedig azt kérte, hogy a jogos belső dilemmák elemzése helyett segítsék Dávid harcát Góliát ellen! Az utólag mindent tudóknak is megfogalmazott egy kérést: ne hajszolják őket felesleges technológiai vitákba, mert most nem liba és kacsa között kell választani, hanem ragadozók és szárnyasok között!

A pártelnök kitért arra is, hogy most nem jobbágyokat kell felszabadítani, hanem a korrupciótól kell megmenteni az országot. Arról kell beszélni, miként lehet újra kórházakra, oktatásra költeni a pénzt a nagy vezér hobbija helyett! A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson leomlott az apátia fala, a Fidesz pedig megbukott a fejekben és a szívekben is. Az MSZP-Párbeszéd csatlakozik a Megyek szavazni! mozgalomhoz, melynek célja a választási részvétel növelése. Szeretnék, ha ezt minél többen jeleznék ruházatukon is, ezért visel rendhagyó, keresztet formázó nemzeti színű kokárdát. Beszéde végén az ellenzéki politikus arra kérte szimpatizánsait, hogy az egyéni körzetekben az esélyes jelölteket támogassák, míg az országos listán a változás szövetségére voksoljanak!

Szóljon hozzá!