ZETApress

hírportál

Innovációk az Országházban

Innovációs Nagydij logoDöntött a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Bírálóbizottsága. A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a társaság kapja, amely a múlt évben a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg ? tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója.

Az évente kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált. A felhívásra az idei évben 29 pályázat érkezett. A 19 fős, tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló zárt bírálóbizottság a formai és a tartalmi szempontokat alaposan mérlegelte és a márciusi zsűriülésen kiválasztotta a legjobbnak ítélt pályázatokat. Az előzményekről idekattintva olvashatunk.

A bírálóbizottság tagjai hosszú előzetes értékeléseket követően az ülésen hozták meg a döntésüket. Az értéklelés szempontjai között döntően az elért többleteredményt figyelembe véve, odaítélte a díjakat, valamint kiválasztotta a MISZ Startup Innovációs Díjában részesített pályázatot is. A bizottság ebben az évben is a kiemelkedő ? sőt az utóbbi évek talán legjelentősebb innovációs teljesítményeit ?, elsősorban a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, és a feldolgozó ipar területéről részesítette díjazásban. Az ünnepélyes díjátadásra a hagyományoknak megfelelően március 28-án szerdán kerül sor a Parlamentben.

Szóljon hozzá!