ZETApress

hírportál

Szilveszter az utakon

A szentestével ellentétben holnap délután nem áll le a tömegközlekedés a fővárosban. Amíg a szeretet ünnepét otthon, családi körben töltik az emberek, addig szilveszterkor inkább az utcákat róják, s a szórakozóhelyeket keresik fel. Erre készült fel a BKV is.

A körúti 6-os villamosok nem állnak le éjszakára, hanem hajnalig róják a síneket. Már 28 érkezett meg a várt negyven Combinóból, így egyre többükkel találkozhatunk. Ugyancsak jár éjszaka a Fogaskerekű is. A Metró üzemidejét nem érinti a változás, a Kisföldalattiét annál inkább. Utolsó szerelvényei este 6-kor indulnak mindkét végállomásról.

Mivel az Andrássy út egyik része éjszakára a gyalogosoké lesz, a pótló buszok is kerülő útvonalon közlekedhetnek a Mexikói út és a Deák tér között. A 4-es busz rövidített útvonalon jár majd, a 906-os meg ki sem jön a garázsból. A Vörösmarty téren és a Nyugati téren már ma elkezdődnek a koncertek.

Ugyancsak a gyalogosok vehetik birtokukba éjszakára azokat a felszíni kereszteződéseket is, ahol máskor csak az aluljárókon lehet átkelni. Az állapot újév reggeléig tart, míg az ingyenes parkolás január másodikán reggelig. Az elsejei vasárnapi menetrend után kedden a vonatok és buszok a hétfői rend szerint indulnak, míg az ingázó diákokkal a téli szünet utáni első tanítási napon, szerdán találkozhatunk először. Kedden zár be az Akadémia előtti műjégpálya is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Új műsorhoz új férfi kell!

Szóljon hozzá!