ZETApress

hírportál

Átadták a Harsányi István-díjakat

Ma ünnepélyes keretek között átadták az idei Harsányi István díjakat. A Harsányi István-pályázat a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló hallgatók innovációs menedzsment ismereteinek bővítését, és tudományos szintű feldolgozását hivatott díjazni.

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által gesztorált, a BME Heller Farkas és a Pro Progressio, Alapítvány, valamint az SZVT által támogatott közhasznú Manager Képzés Alapítvány kuratóriuma augusztus 28-án tartotta bírálóbizottsági ülését a MISZ székhelyén, melyen kiértékelték a Harsányi István-díjra beérkezett pályamunkákat. A pályázat a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló hallgatók innovációs menedzsment ismereteinek bővítését és tudományos szintű feldolgozását hivatott díjazni.

A kuratórium tagjai hat szempont alapján a hazai és a külföldi szakirodalom felhasználása; a pályázat szerkezeti felépítése; a pályázó egyéni tevékenységére visszavezethető megállapítások; a pályamunkában szereplő javaslatok, különös tekintettel a gyakorlati megvalósíthatóság szempontjára; a dolgozat nyelvezete, stílusa, külalakja, ábrái; a pályázat innovációval való kapcsolata, előzetesen írásban értékelték a pályázatokat, majd az eredmények megvitatása után a bírálóbizottság a beérkezett 36 pályázat közül 10 pályázatot részesített díjazásban.

Az elsőként 2001-ben átadott Harsányi István-díjra az elmúlt évek során 439 pályázat érkezett és 133 fiatal kapott díjat, egyénileg vagy csapatban. Az idei pályázat a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével valósult meg. A BME Oktatói Klubjában, a Pro Progressio Alapítvány, a Manager Képzés Alapítvány, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Menedzsment és Vállalat-gazdaságtan Tanszék, a Heller Farkas Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség szervezésében megrendezett ünnepségen Dr. Dobák Miklós, a Manager Képzés Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Budapesti Corvinus Egyetem intézetigazgató egyetemi tanára, és Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Manager Képzés Alapítvány alapítója adta át a díjakat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó legjobb tíz hallgatónak, akik jelentős ösztöndíj támogatásban is részesülnek.

Az idei díjazottak

Harsányi István Ph.D. Díj: Banász Zsuzsanna (Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar) pályaműve: A napelemek elterjedésének makro-és mikroszintű elemzése és Szőke Ákos (BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar) pályaműve: Modellek és algoritmusok agilis szoftverezéséhez és ütemezéséhez.

Harsányi István Hallgatói Díj: Meilinger Zsolt (Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar) pályaműve: Döntés-orientált FMEA elemzés bemutatása az Audi Hungária Motor Kft-nél, Kurbucz Marcell Tamás (Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar) pályaműve: Projektek átfogó tervezésének és koordinálásának támogatása mátrixokkal, Havasi Gábor (BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar) pályaműve: Finom-kémiai iparágban lévő speciális üzletág technológiáinak elemzése technológiamenedzsment szempontból, Páll Noémi (Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar) pályaműve: Startupok az USA-ban és Magyarországon ? Nemzetközi kapcsolatvizsgálatok, Novák Zalán (Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar) pályaműve: A WMP szoftverfejlesztési projekt kiadási folyamatának racionalizálása Scrum módszertani elemekkel, Orbók Zita (ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar) pályaműve: Extrinzik és intrinzik motiváció az innovativitásban, multinacionállis vállalati környezetben, Pankotay Fruzsina (Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar) pályaműve: A fiatalok vállalkozóvá válásának lehetőségei az osztrák-magyar-szlovák határtérségben és Blik Bertram Tamás (Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudomány Kar) pályaműve: Etikus befektetőket vonzó CSR stratégiák ? A Magyar Telekom és a TATA Consultancy Services esete.

Szóljon hozzá!