ZETApress

hírportál

Gyereknapi ingyenpapi ? 800 fős ebédmeghívás

Közel ezer gyermeket hív meg ebédre gyermeknapon a Food Express. Az ország négy helyszínén ennyi gyermek ünnepét teszik még vidámabbá május utolsó vasárnapján. Saját otthonaikban vendégelik meg a fóti, a debreceni, a szegedi és a győri gyermekotthonok lakóit egy finom meleg ebéddel. Az étel mellett ajándékokkal érkezik meg száz autó Fótra, tíz-tíz gépkocsijuk Győr, Debrecen és Szeged egy-egy gyermekotthonába május 28-án 11 órakor. A fóti Károlyi István Gyermekközpontban Győzike és Zsidek László ízvadász osztja ki a finomságokat.

Az országos megmozdulásban átmeneti és tartós gondozásban lévő gyerekek számára visz meleg ebédet az ebédszállító vállalat. A Soroksári úti központjukból 10 órakor indulnak el a Mester utca, Hungária krt., M3-as kivezető, Régi Fóti út és 2/B út vonalán. A száz autó együttes áthaladását a kereszteződésekben a rendőrség felvezetéssel biztosítja, így vasárnap délelőtt 10 és 11 óra között az érintett útvonal kereszteződéseiben rövid forgalom korlátozás várható.

A Food Express nem csak gyermeknapon, de egész évben igyekszik segítő kezet nyújtani a rászorulóknak. Támogatja többek között az Oltalom Alapítványt, a Fehér Holló Gyermekszolgálatot, a Nagycsaládosok Országos Egyesületét, valamint több általános iskolát és óvodát. Az 1995-ben alapított, 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalat jelenleg piacvezető a majd kétszáz autóból álló saját gépjárműparkjával. Több mint félezer munkatársuk mintegy 230 településre szállítja ki minden hétköznap a megrendelt meleg ebédet. 2004. évi árbevételük meghaladta a 3 milliárd forintot, de a tavalyi eredménnyekkel sem kell szégyenkezniük.

Szóljon hozzá!